Kāpēc nav ieteicams mest kaķu izkārnījumus tualetes podā

Tā tu dzīvo savu dzīvi, dari savas ierastās lietas un tad bam, un izrādās, ka dari kaut ko nepareizi.

Nu ko tagad? Visu mainīt? Pārtrauciet savu ierasto dzīvesveidu, atjaunojiet un sāciet pierast pie citas lietu kārtības.

Patiesībā, iespējams, tev tomēr viss prātīgi jāizvērtē, objektīvi jāskatās uz to, ko tev liek mainīt savā dzīvē.

Nu, tikai tad, izsverot visus plusus un mīnusus, pieņemiet lēmumu. Iespējams, ka tad nekas būtiski nebūs jāmaina.

Izrādās, ka mājdzīvnieku kaķu un suņu izkārnījumus nevajadzētu mest podā.

Godīgi sakot, man tas bija pilnīgs pārsteigums, jo īpaši tāpēc, ka daudzi cilvēki speciāli trenē kaķus iet uz tualeti, un šim nolūkam ir pat īpaši piederumi un metodes.

Tas ir savā ziņā ērti, ka nav jāstāda pakaišu kastes dzīvoklī un nav jātērē nauda.

Ar suņiem šajā ziņā viss ir nedaudz vienkāršāk. Viņi savas vajadzības apmierina uz ielas.

Izņemot to, ka ļoti mazi kucēni pirmo reizi dodas uz plēvi. Taču pēc tam tas joprojām ir uz ielas. Pat mazus un dekoratīvus suņus ieteicams pieradināt pie tualetes ārpus mājas un ikdienas pastaigām.

Un tas viss tāpēc, ka suns par savu māju, kurā viņš dzīvo, uzskata savu būri, un kašķēties būrī viņam ir nepieņemami. Ja jūs iemācīsiet suni izmantot pakaišu kastīti, viņam var rasties psiholoģiskas problēmas.

Taču ar kaķiem ir savādāk. Viņu pakaišu kaste mājās ir neatņemama viņu ērtas eksistences sastāvdaļa. Dažiem murrātājiem (precīzāk, pat lielākajai daļai no tiem) ir nepieciešams aizpildīt savu pakaišu kasti ar pakaišiem. Aprakt “svarīgo lietu” pēdas ir instinkts, ko nevar pārvarēt.

Nu saimnieka pienākums ir sistemātiski tīrīt pakaišu kastīti un iebērt tajā jaunas smiltis.

Tas ir saprotami, tāpat kā ir saprotams, ka izlietotie pakaiši un citas lietas no kaķu pakaišu kastes ir jāizmet ārā. Ar to nav nekādu īpašu problēmu. Ja jums ir privātmāja, tas ir lieliski, jūs varat to izmantot kā mēslojumu savam dārzeņu dārzam. Dzīvokļu īpašnieki bieži vien visu vienkārši izskalo tualetē. Un, ja pildviela vēl ir kanalizācijas sistēmā, nav ieteicams izmest, pat ja ražotājs uz iepakojuma raksta pretējo, bet ar fekālijām, šķiet, viss ir vienkāršāk. Mēs to izmetam tualetē bez jebkādām problēmām.

Tieši tā rīkojas daudzi kaķu īpašnieki. Tomēr ne tik sen es uzzināju, ka tas ir nepareizi. Un ne tikai – šāds kaķu ekskrementu izmešanas veids var būt pat bīs***s cilvēkiem.

Veterinārārsti Apvienotajā Karalistē apgalvo, ka, ja kaķu (un suņu) ekskrementi tiek izskaloti mājas tualetē, pastāv iespēja inficēties ar toksi***i.

Un tas viss tāpēc, ka šie helmīti ir ļoti izturīgi gan pret aukstu, gan karstu ūdeni. Un pat ūdensvadu attīrīšanas sistēma nepalīdzēs no tiem atbrīvoties.

Cilvēks, kas inficējies ar šo cieš no sāpēm vēderā, caurejas, slikta dūša, viņam ir vājums un miegainība.

Lai gan pats slimnieks nav bīs***s apkārtējiem tomēr viņam var attīstīties tādas kā alerģija, redzes problēmas, astma un citas.

Lasi vēl: Laiks iegādāties jaunu maku: Zaļais pūķis iepriecinās šīs Zvaigžņu zīmes ar lielām naudas dāvanām – piepildīsies tuvākajās dienās

Ja tiek konstatēti līdzīgi simptomi, jāmeklē  palīdzība, jāveic izmeklējumi.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment