Es pat nemazgāju netīrās dūnu jakas, es iztīru piedurknes, apkakles un kabatas burtiski 10 minūtēs, tās nesaslapinot (100% aizstāj ķīmisko tīrīšanu)

Uzticama metode, kad nav laika mazgāt, bet jānotīra tieši tagad.

Dūnu jakas valkā pilnīgi visi, jo tās ir ļoti ērtas drēbes ziemai. Dūnu jaka ir silta, viegla un nav vējaina. Varbūt kādreiz tā tika izdomāta sportistiem, militārpersonām un tūristiem, bet tagad tā ir populārākā jaka jebkuram dzimumam un vecumam.

Un tagad es gribu lūgt jūs nekavējoties atbildēt uz vieglu jautājumu: kuras vietas uz jakas nolietojas un nosmērējas visātrāk?
Esmu pārliecināta, ka visi atbildēja ātri un pareizi – piedurknes, apkakle, kabatas, rāvējslēdzējs. Netīrākās vietas, protams, ir piedurknes no elkoņiem līdz aprocēm. Īpaši tur, kur piedurkne pieskaras jakas sāniem ejot.

Daži audumi kļūst netīri gandrīz uzreiz, tiklīdz jūs izejat ārā. Tas nozīmē, ka jaka ir izgatavota no netīrumus nesaturoša un ūdeni atgrūdoša materiāla. Bet pat ar šādu impregnēšanu priekšmets joprojām nevar izvairīties no ķīmiskās tīrīšanas, taču tas nenotiks drīz.

Praktisks eksperiments

Es valkāju savu dūnu jaku sešus mēnešus. Uz piedurknēm jau parādījušās pelēkas pēdas. Jaka ieguva nekoptu izskatu. Uz etiķetes ir atzīme, ka veļas mašīnā mazgāt ir aizliegts.

Tagad nav īpaši ērti to vest uz ķīmisko. Mums steidzami jātīra piedurknes, bet šādi:

· lai nepaliktu netīri traipi;
· nemazgāt ūdenī;
· lai līdz rītam dūnu jaka būtu gatava.
Uzdevums nav viegls, bet es zinu, kā tikt galā ar problēmu. Man būs nepieciešami mājas aizsardzības līdzekļi un 40 minūtes laika. Man nav taukaina spīduma uz auduma, tāpēc izvēlos ķīmiskās tīrīšanas metodi.

1. Ciete un sāls

Efektīvs veids, kā apstrādāt dūnu jaku, ir netīrumu noņemšana no virsmas. Sausais maisījums burtiski “izvelk” netīrumus, absorbē taukus un savāc ielu putekļus.

Sajauc sāli un cieti vienādos daudzumos, atšķaida ar ūdeni līdz pastai. Uzklājiet maisījumu uz problemātiskajām vietām, pilnībā nosedzot netīrās vietas. Atstāj uz 15 minūtēm. Noņemiet pārpalikumu ar mitru drānu.

2. Zobu pulveris

Šī metode ir līdzīga iepriekšējai, taču pulveris spēj tikt galā ar taukainu spīdumu. Tas arī atstāj patīkamu piparmētru smaržu uz jūsu drēbēm.

Zobu pulveri atšķaida ar ūdeni biezā pastā, uzklāj uz netīrām vietām, noberzi ar mīkstu suku. Atstāj uz 15-20 minūtēm.

Lasi vēl: Pagatavojiet biezu, smaržīgu ķiršu ievārījumu bez kauliņiem 20 minūtēs. Divi triki, par kuriem ne visi zina

Noskalojiet ar mitru drānu. Atkārtojiet vēlreiz, ja pirmajā reizē efekts nav pilnībā sasniegts.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment