Trīs sastāvdaļu pesto: jūs nekad vairs nepirksiet šo mērci veikalā – tā ir gatava dažu minūšu laikā

Itāļiem ļoti patīk pesto, kas ir diezgan viegli pagatavojams mājās un dažu minūšu laikā rada bagātīgu, augu krāsu! Šīs mērces galvenā priekšrocība ir termiskās apstrādes neesamība.

Mērce saglabā savu augsto uzturvērtību, ļaujot iegūt visus vitamīnus un minerālvielas no izmantotajiem produktiem to sākotnējā formā.

Sastāvdaļas:

Svaiga bazilika lapas — 100 g.
ciedru rieksti — 50 g.
Pamezāna siers — 140 g.
ķiploki — 2 zobiņi
olīveļļa — 130 ml
sāls — 2/3 tējkarotes.

Pagatavošana:

Nomazgājiet baziliku, nogrieziet kātiņus. Riekstus, ķiplokus un sāli ieberiet smalcinātājā.

Lasi vēl: Es kāpostus apleju ar karstu ūdeni, un tie saglabājas līdz pavasarim, pat skapī, (tie, kas to izmēģinājuši, tagad arī tā dara)

Sasmalciniet saturu līdz viendabīgai masai, pievienojiet bazilika lapas, rīvētu sieru un olīveļļu.

Iegūtajam maisījumam jābūt līdzīgam krējuma konsistencei. Mērci var pasniegt ar makaronu ēdieniem vai uzziest uz grauzdētas maizes.

Lasi vēl: Marinēti gurķi : lieliski pie kebabiem, šašlikiem, kotletēm, desām un sviestmaizēm

Iepriekš mēs stāstījām, kā pagatavot augļus “glāzē”.

Leave a Comment