Kā uzglabāt melones dažādos veidos: šefpavāri sniedza vērtīgus padomus

Jūs varat meloni uzglabāt veselu vai sagrieztu, un abiem veidiem ir gan priekšrocības, gan trūkumi. Tomēr jūsu izvēle noteiks, cik ilgi melone saglabāsies svaiga un garšīga.

Šefpavārs Nikolass Boura pastāstīja, ka svaigu veselu meloni nevajadzētu uzglabāt ledusskapī, līdz tā ir nogatavojusies.

“Jūs varat sajust mizas smaržu, un tai vajadzētu smaržot pēc melones, kas liecina par gatavību,” viņš saka.

Atkarībā no istabas temperatūras nogatavošanās var ilgt aptuveni trīs dienas. Šķēlēs sagriezta melone nekavējoties jāpārvieto hermētiskā traukā un jāglabā ledusskapī. Aukstā vide palēninās baktēriju augšanu un neļaus auglim ātri sabojāties.

“Ir svarīgi ar meloni rīkoties nekavējoties, kad tā ir gatava ēšanai, un uzglabāt to traukā atsevišķi no citiem augļiem, jo visu veidu augļiem ir dažādas nogatavošanās stadijas un laiks. Uzglabājot tos kopā ilgāk par dienu vai divām, produkts sabojājas, iegūst pārāk saldu smaržu un kļūst nepatīkams pieskārienam,” sacīja šefpavārs.

Cik ilgi var uzglabāt sagrieztu meloni

“Kad ar asu nazi sagriežat meloni, jums ir trīs dienas, lai to uzglabātu ledusskapī,” sacīja Džims Hagijs, ēdināšanas uzņēmuma un restorāna Chef’s Market īpašnieks Tenesī štatā.

Jūs varat sasaldēt kubiņos sagrieztu meloni. Lai to izdarītu, izvietojiet šķēlītes uz pergamenta atsevišķi vienu no otras un ievietojiet tās saldētavā. Kad tās sasalst, tās jāpārvieto hermētiskā traukā.

“Pēc atkausēšanas saldēta melone būs nedaudz mīkstāka, kas var likt tai izcelties, kad to atkausē augļu salātiem,” sacīja šefpavāre Anna Ziata.

Lasi vēl: Pagājušajā gadā mans kaimiņš izaudzēja lielākos tomātus, kādus esmu redzējis. Šogad pielietoju viņa trikus

Kā zināt, vai melone ir sabojājusies

Nepareiza uzglabāšana var pārvērst meloni par pārgatavojušos, mīkstu masu.

“Pārāk daudz gaisa var izraisīt dehidratāciju, un pārāk augsta temperatūra var piesaistīt baktērijas. Pievērsiet uzmanību skābai smaržai, slidenai konsistencei vai krāsas maiņai uz tumšāku,” teica Džims Hagijs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Jebkura no šīm pazīmēm var liecināt par to, ka produkts ir jāizmet. Tiek norādīts, ka meloni ledusskapī var papildināt ar nedaudz citrona vai laima sulas, lai labāk saglabātu tās krāsu.

Melones iegāde ir vienkāršs uzdevums. Ja jūs sajūtat tās smaržu un tā ir smagnēja, tātad jums tā ir jāņem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment