Sodrēju aizdegšanās iemesli skurstenī un novēršanas paņēmieni

Lietojot jebkuras ierīces ar skursteni (kamīni, katli, akmens plītis), uz sienām neizbēgami veidojas un uzkrājas sodrēju slānis.

Šī iemesla dēļ pakāpeniski sašaurinās skursteņa caurums. Tā ir nopietna problēma, jo dūmvadu diametrs jau tā ir mazs. Tāpēc ir ļoti svarīgi zināt un ievērot pamata drošības pasākumus, lietojot kamīnus, lai nepieļautu sodrēju aizdegšanos.

Dūmvada ugunsgrēks vienmēr ir pēkšņs un ļoti nepatīkams notikums. Problēmas cēlonis ir sodrēji, kas uz skursteņa sienas izveidojušies biezā slānī.

 

Kādas ir problēmas

Speciālisti identificē vairākus visbiežāk sastopamos iemeslus, kas izraisa sodrēju uzkrāšanos lielā daudzumā skurstenī:

Ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana.

Nepareiza skursteņa konstrukcija, kuras dēļ nav iespējams izmantot skursteni saskaņā ar noteikumiem.

Mitras malkas kurināmā izmantošana aizdedzināšanai. Rezultātā uz virsmas veidojas cietas nogulsnes, kas pēc konsistences ir līdzīgas epoksīdsveķu līmei.

Neatkarīgi no sodrēju uzkrāšanās iemesliem, tas rada siltuma zudumus un aizsprostojas sildītāja cauruļvadi.

Lai iztīrītu skursteni no sodrējiem, varat izmantot speciālus stieņus, kas aprīkoti ar atsvariem. Apaļie atsvari savas formas dēļ viegli iekļūst skurstenī, apejot sašaurinātas vietas.

Neprātīgi gardas brokastis no lavaša; Viss būs gatavs jau 10 minūtēs un ģimene sajūsmā

Lai iztīrītu skursteni, ir jāizveido šāda ierīce: piestipriniet piemērota diametra atsvaru pie elastīga kabeļa un tā priekšā piestipriniet birsti. Birste var būt apaļa vai taisnstūra formas.

Ja skursteņa konstrukcijā ir līkums, tīrīšanai izmanto elastīgu vārpstu, savākšanas šļūteni un birstes.

Dūmvadu var tīrīt arī ar ķīmiskām vielām. Tā ir lieliska iespēja, ja skurstenis ir izgatavots no keramikas, ķieģeļiem vai nerūsējošā tērauda. Ja pamanāt, ka uz skursteņa sieniņām sakrājies sodrēju slānis, jārīkojas nekavējoties: jālieto speciāli pulveri un šķidrumi pret sodrējiem.

Lasi vēl: Es sasaldēju parasto kefīru un iegūstu perfektu biezpienu

Šie produkti jāpievieno tieši, tad kad kamīns ir iekurts. Ķīmiskie preparāti ne tikai atbrīvo skursteni no uzkrātajām nogulsnēm, bet arī novērš turpmāku piesārņojumu, t. i., tie ir piemēroti profilaksei.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment