Pieredzējis autovadītājs sniedz svarīgu informāciju, ko jāzina ikvienam šoferim, vadot auto

Auto īpašnieki labi zina, ka transporta līdzekļa apkope ir gan sarežģīta, gan dārga. Lai mašīna saglabātos labā stāvoklī, ir svarīgi pievērst uzmanību pat mazākajiem sīkumiem.

Jauniem auto braucējiem tas var būt īpaši grūti, tāpēc esam apkopojuši dažus praktiskus padomus, kas palīdzēs vienkāršot automobiļa kopšanu.

 

10 padomi

 

Kā notīrīt sarmu no priekšējā stikla

 

 

Katram auto īpašniekam aizsalis priekšējais stikls var sagādāt neērtības, bet no šādas sarmas ir viegli atbrīvoties. Kad iedarbināsi mašīnu un sāksi to sildīt, pasmidzini stiklu ar spirtu.

Pēc dažām minūtēm ledu būs viegli notīrīt, un tev nevajadzēs pavadīt pusstundu to skrāpējot nost.

 

Kā logus un spoguļus aizsargāt no aizsalšanas

 

Ja tava mašīna bieži stāv laukā salā, ir vienkārši veidi, kā izvairīties no logu un spoguļu aizsalšanas. Vienkārši pārklāj priekšējo stiklu ar veciem dvieļiem un uzliec polietilēna maisiņus uz spoguļiem. No rīta atliek tikai noņemt apklājumus, un ledus nebūs.

 

 

Padomi auto vadītājiem, kuru mašīnu saloni ir no ādas

 

Tie, kam auto salona sēdekļi ir no ādas, bieži sastopas ar plaisāšanu. Ja tas jau ir noticis, vienīgā risinājuma iespēja ir salona pārvilkšana, kas var būt diezgan dārgs pasākums.

 

Lai pagarinātu ādas sēdekļu pārvalku mūžu, vari periodiski ierīvēt tos ar bērnu eļļiņu vai olīveļļu. Nelielu eļļas daudzumu vienmērīgi uzklāj uz sēdekļu virsmas, bet labāk šo procedūru neveic tieši pirms braukšanas, jo eļļai jāiemērcas, lai izvairītos no taukainiem traipiem uz apģērba.

Tāpat eļļa noderēs ādas stūrei un paneļa elementiem.

 

Kā uzlabot automobiļa putekļu sūcēju

 

 

Automobiļa putekļu sūcēji ir pietiekami spēcīgi, bet var neiztīrīt netīrumus no grūti pieejamām vietām, piemēram, spraugām starp sēdekļu spilveniem. Lai uzlabotu tīrīšanu, vari veikt vienkāršu modernizāciju.

Ņem plastmasas caurulīti un skoču, un ar līmlenti piestiprini caurulīti pie putekļu sūcēja, lai izveidotu vakuumu. Šādā veidā varēsi viegli iztīrīt grūti pieejamās vietas.

Tas nebūt nav viss, kas jāzina auto vadītājiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment