Paziņa atklāj noslēpumu, kā dažu minūšu laikā uzlabot interneta savienojumu mājās

Instrukcijā rakstīts, ka rūters nodrošina plašu pārklājumu. Kāpēc tad internetam virtuvē ir problēmas? Tā nav tikai mana problēma. Darbā kolēģes runā par to pašu. Izklausās pazīstami? Pastāstīšu, kā pastiprināt internetu bez lieliem izdevumiem.

Interneta rūteris ir ierīce, kas nodrošina datu plūsmu starp dažādām tīkla ierīcēm, piemēram, datoriem, viedtālruņiem un printeriem, kā arī ļauj šīm ierīcēm piekļūt internetam.

Tā veic svarīgas funkcijas, piemēram, datu pakotņu maršrutēšanu, tīkla adreses pārvaldību (izmantojot NAT – Network Address Translation), un bezvadu savienojumu nodrošināšanu (ja tas ir bezvadu rūteris).

Rūteris arī bieži veic tīkla drošības funkcijas, piemēram, ugunsmūra funkcijas un uzbrukumu novēršanu, lai aizsargātu tīklu no ārējiem draudiem.

Nav nepieciešams uzreiz skriet un pirkt jaunu rūteri vai mainīt tarifu plānu. Mājas internetu var paātrināt dažās minūtēs. Svarīgi ir saprast, kā darbojas maršrutētājs, lai to optimizētu. Dalīšos ar dažiem padomiem, kas var palīdzēt.

5 padomi, kā pastiprināt mājas internetu

 

Rūtera novietojums

 

 

Rūteri vislabāk novietot dzīvokļa centrā, lai internets vienmērīgi izplatītos visā mājā. Neizvieto rūteri tālajos kaktos, jo tas var novest pie tā, ka ar internetu dalīsies arī kaimiņi.

Pacel rūteri augstāk

 

Rūteri novietots uz grīdas var sniegt internetu arī taviem lejas kaimiņiem. Lai signāls būtu stiprāks, pacel rūteri augstāk.

 

Novāc tehniku

 

Lai signāls būtu stiprāks, mēģini novietot maršrutizētāju tālāk no tādām ierīcēm kā dators un televizors, kas var pazemināt interneta spēku.

 

Pagrozi antenas

Lai nodrošinātu labāku interneta pārklājumu, vienu antenu iestatiet horizontāli, bet otru vertikāli. Eksperimentē ar antenu novietojumu, lai atrastu vislabāko signāla izplatīšanu.

Signāla karte

Telefonā vari izmantot lietotni, kas rāda signāla izplatību dzīvoklī. Izmanto šo informāciju, lai atrastu vislabāko vietu rūterim, kas nodrošinās spēcīgu internetu visās telpās.

 

Šis triks palīdzēs tev atrast ideālo vietu rūterim, lai nodrošinātu spēcīgu signālu visā dzīvoklī. Tev nav jāiegādājas dārgs rūteris, ja tikai pareizi novieto esošo. Pareizā novietojuma izvēle var ievērojami uzlabot interneta kvalitāti. Kā tev iet ar mājas interneta ātrumu? Vai ir kādi problēmas ar signāla pārklājumu?

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment