Grūti apmācāmi, ne pārāk draudzīgi un pat bīstami: speciālisti nosaukuši 10 suņu šķirnes, kas neder saimniekiem – iesācējiem

Ja apsverat iespēju iegādāties suni, iepazīstieties ar ekspertu padomiem par sarežģītām šķirnēm, kuras labāk neizvēlēties iesācējiem, kas vēlas kļūt par suņa īpašnieku.

Var būt daudz iemeslu, kāpēc iegādāties suni, taču ir vismaz viens iemesls, kāpēc dažas šķirnes pat nevajadzētu apsvērt tiem, kas sevi vēl tikai sauc par iesācējiem. Un patiesībā tas ir diezgan liels un vērā ņemams faktors.

Dažas no šīm šķirnēm ir radītas aizsardzībai, dažām ir nepieciešama ikdienā milzīga fiziskā slodze, bet dažas šķirnes slikti pakļaujas apmācībai, tāpēc tādiem suņiem ir nepieciešami saimnieki ar pieredzi un konkrētām prasmēm.

Un, tātad, šīs šķirnes nav piemērotas iesācējiem:

1. Akita inu

Foto – Unsplash

Aiz jaukā, piemīlīgā lāčuka izskata slēpjas suns, kas ir neuzticīgs pret svešiniekiem un ļoti nemīl citus dzīvniekus. Turklāt šai šķirnei ir nepieciešama pastāvīga fiziskā slodze, un tās apmācība prasa daudz pūļu.

Ir svarīgi ņemt vērā, ka tik sarežģīta suņu šķirne kā Akita Inu nemīl citus suņus, īpaši sava dzimuma. Viņi var būt cēli un atturīgi, bet tikai tad, ja atzīst saimnieku par neapstrīdamu līderi. Un jā, ņemiet vērā, ka akita divas reizes gadā bagātīgi “met spalvu” – tā, ka “put visa māja”.

Beidzot noskaidrots, kāpēc kaķi dievina kaķumētru: bet, vai to patiešām var piedāvāt ikvienam kaķim?

2. Amerikāņu pitbulterjers

Foto – Pexels

Šķirne, kurai nepieciešama pastāvīga cilvēka uzmanība, kā arī pareiza apmācība. Ja esat iesācējs un jums nav atbilstošas apmācības pieredzes un iespēju apmācīt suni, tad šāds nepakļāvīgs suns var sagādāt daudz problēmu gan citiem, gan jums pašam.

Šo suņu socializēšana ir svarīga audzināšanas sastāvdaļa. Ir nepieciešams attīstīt viņā komunikatīvās īpašības jau no agras bērnības. Bez tam būs grūti pārvarēt pitbulterjera dabisko spītību, un viņš var kļūt ļoti grūti, lai neteiktu – neiespējami, kontrolējams.

3. Angļu buldogs

Foto – ekrānuzņēmums

Suns, kuram ir gana daudz iedzimtas problēmas, turklāt viņi arī pieprasa gana daudz saimnieka uzmanības, turklāt šī sarežģītā šķirne ir ļoti jutīga pret karstumu, stresu un fizisko slodzi. Ja nespējat veltīt buldogam daudz uzmanības, labāk izvēlieties citu mājdzīvnieku.

Angļu buldogi nav pārāk “aristokrātiska” šķirne – tie bieži cieš no gāzu veidošanās. Cilvēkiem, kam patīk komforts, šie suņi var sagādāt īstas un lielas problēmas.

4. Bulmastifs

Foto – ekrānuzņēmums

Masīvs sargsuns, kas var radīt draudus, ja netiek apmācīts jau no pirmajiem dzīves mēnešiem, kas iesācējiem ir teju vai neiespējams uzdevums. Ja šis suns savu saimnieku neuzskata par neapstrīdamu līderi, viņš var skādēt arī pašam saimniekam. Turklāt ne visi bulmastifi spēj sadzīvot ar citiem mājdzīvniekiem.

Bulmastifs ir sarežģīta šķirne, kurai raksturīga, tā teikt, kontrastaina uzvedība – paaugstinātas aktivitātes periodus var nomainīt miegaini stāvokļi, kad dzīvnieku nevar padzīt no dīvāna.

5. Veimāras putnusuns

Foto – Pexels

Ļoti aktīvs un spēcīgs medību suns, kam nepieciešama ne tikai ikdienā daudz uzmanība, bet arī liela fiziskā slodze. Šie suņi var uzvesties ļoti trauksmaini, kad ir šķirti no sava saimnieka, pat tikai tad, kad saimnieks ir devies uz darbu. Tāpat arī gana bieži izrāda nepatiku pret citiem dzīvniekiem, īpaši – sava dzimuma suņiem.

Vai ir obligāti atstāt tējas naudu restorānā; un cik daudz?

Labākie dzīves apstākļi šīs sarežģītās šķirnes pārstāvjiem – māja ar plašu, iežogotu zemes gabalu, un tāpat ar tiem ir jādodas pastaigās, turklāt ikdienā. Ja šādu suni turēsiet pilsētas dzīvoklī, viņam jānodrošina iespēja pastaigāties vismaz divas stundas dienā bez pavadas.

Raksta turpinājums nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment