Sīpolu recepte svētku galdam

Kāpēc es par šo ēdienu nezināju agrāk? Tas ir ļoti, ļoti garšīgs! Tagad es bieži gatavoju sīpolus pēc šīs receptes, jo to garša ir nesalīdzināma. Ja esat ēdienu, kuru pamatā ir visparastākie sīpoli, cienītājs, tad noteikti pagatavojiet tos pēc šīs receptes.

Šodien kopā gatavosim svētku ēdienu no sīpoliem, kas praktiski neko nemaksā, bet izrādās ļoti garšīgs! Mūsu ģimenei šis ēdiens ir īsts gardums. Mērces pikantā garša, sīpolu maigā tekstūra un pikantais aromāts vienkārši vilina uz šķīvja likt vēl sīpolus.

Pārejam pie pagatavošanas:

1.Es sagriež sīpolus ceturtdaļgriezumos. Es izmantoju daudz sīpolu, jo vairāk, jo labāk.

2.Sīpolus pārceliet dziļā bļodā. Pievienojiet sāli, maltus melnos piparus, iecienītākās garšvielas un saldo papriku.

3.Sīpolus pārlej ar augu eļļu.

4.Sastāvdaļas samaisa līdz viendabīgai masai. Pārklājiet sīpolus ar pārtikas plēvi un ievietojiet ledusskapī marinēties uz dienu vai divām. Jo ilgāk sīpoli marinēsies ledusskapī, jo garšīgāki tie būs.

5.Pēc 24 stundām es visus sīpolus ievietoju ar augu eļļu ietaukotā cepamā traukā. Arī sulu, kas palikusi no sīpoliem, es ieleju veidnē.

Lasi vēl: Lēts parocīgs veids, kā līdz spīdumam notīrīt pat visnetīrākos logus (bez liekas piepūlēšanās)

6.Sīpoliem (garšas uzlabošanai) pievienoju pāris ķiploku galviņas, kas sagrieztas uz pusēm.

7.Sīpolus pārkaisa ar cukuru un liek cept cepeškrāsnī uz 1 stundu 180 grādu temperatūrā.

8.Pēc stundas es izņemu sīpolus un uz tiem uzlieku mazus gabaliņus sviesta. Es ielieku sīpolus atpakaļ cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm.

Šis ēdiens ir neaprakstāmi garšīgs! Sīpoli kļūst caurspīdīgi, maigi un ļoti sulīgi.

Tas vienkārši kūst mutē!

Lasi vēl: Kā apgriezt pelargonijas rudenī: 2 iespējas. Niananse, ko piemin maz cilvēku (un tas ir žēl)

Pastāstiet, vai esat kādreiz mēģinājuši pagatavot sīpolus šādā veidā?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment