Lai petūnijas ziedētu ilgi un bagātīgi, kādi mēslošanas līdzekļi man palīdz to izdarīt un cik bieži to barot

Petūnijai ir tik spilgta un daudzveidīga krāsu gamma, ka to vienkārši nav iespējams nemīlēt. Bet, lai zieds izskatītos grezns, pat no vienkāršām šķirnēm, ziedēšanai ir jātērē daudz enerģijas, kas jāpapildina ar mēslojumu.

Ja ik pa laikam barojat petūniju, neievērojot barošanas regularitāti, tā uzziedēs nevērīgi vai pat ātri beigs ziedēt.

Regulāra krūma barošana un veidošanās ir atslēga uz sulīgu ziedēšanu, un, protams, ar pareizi izvēlētu puķu podu dažām petūnijām pietiek ar 5 litriem augsnes, citām nepietiek ar 10 litriem augsnes.

Petūniju barošana augšanai un ziedēšanai.

Raksta nosaukumā ierakstīju lētus mēslojumus, šis jēdziens, protams, katram puķu mīļotājam ir atšķirīgs, es koncentrējos uz pensionāriem, no kuriem es esmu viens.

Uzskaitīšu mēslojumus, kurus izmantoju petūniju un citu puķu barošanai: Agricola ziedošiem ziediem, Fertika ziediem, kalcija nitrāts, kālija monofosfāts, dzelzs helāts pret hlorozi, Crystalon zieds, Osmocote.

Pērku Osmokot mēslojumu ar iedarbību uz 3-4 mēnešiem, tā kā nav lēts, galvenokārt lieku podā ar pelargonijām un petūnijām. Uz 1 litru augsnes saskaņā ar instrukcijām nepieciešami 3–5 grami.

Lasi vēl: Visu manu viesu iecienītākā uzkoda, kas tiek apēsta uzreiz. To var pagatavot ātri un ļoti viegli (recepte, kad viesi ir pie sliekšņa)

Kālija monofosfātu lietoju ne biežāk kā reizi mēnesī, kad baroju petūnijas ar Fertika vai Agricola un alternatīviem mēslošanas līdzekļiem. Labi pēc atzarošanas petūniju barot ar kalcija nitrātu, lai tā ātrāk atveseļotos un ražotu jaunus dzinumus 1 g izšķīdinu 1 litrā.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment