Tradicionālie suši rullīši ievērojami atšķiras no tiem, kurus piedāvā suši bāros. Tiem raksturīgas nori lapas, rīsi un tikai viena pildījuma sastāvdaļa. Mēs esam pieraduši pie variācijām kā “Kalifornija” un “Filadelfija”, kas ir populāras Eiropā un Amerikā, bet Japānā tās neatradīsi.
Tomēr tu vari eksperimentēt savā virtuvē un izmēģināt dažādus suši rullīšu variantus. Par pildījumu bieži izmanto lasi, zuti, asari, krabi, tunci, krabju nūjiņas, mīksto sieru, gurķi, omleti u.c. Šodien neatkarīgi no receptēm koncentrēsimies uz svarīgākajiem rullīšu pagatavošanas aspektiem.
Kā pareizi sagatavot rīsus
Rīsi jānovāra tā, lai tie nebūtu pārāk cieti, bet arī nepārvērstos putrā. Tu vari iegādāties dārgos rīsus, kas paredzēti īpaši suši pagatavošanai, vai izmantot parastos apaļos rīsus. Galvenā atšķirība ir ūdens proporcijās – speciālajiem rīsiem vajag mazāk ūdens.
Internetā var atrast dažādas receptes, taču mēs dalīsimies ar to, kuru esam izmēģinājuši paši. Vispirms apaļos rīsus noskalo ļoti aukstā ūdenī vismaz 5 reizes. Japāņiem rīsu skalošana ir īpašs rituāls.
Pēc tam katliņā ar biezu apakšu pievieno ūdeni rīsiem proporcijā 1:2,5. Kad ūdens sāk vārīties, samazini uguni līdz minimumam. Vākam cieši jānosedz katlu, un to nedrīkst noņemt. Ļauj rīsiem briest 10-15 minūtes.
Pa to laiku sajauc 1 ēdamkaroti rīsu etiķa, 1 tējkaroti cukura un 0,5 tējkarotes sāls. Visu uzliec uz lēnas uguns un maisi, līdz cukurs un sāls pilnībā izkūst.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Manai mammai piedzima bērns 53 gadu vecumā — tagad viņa vēlas, lai es viņu audzinuby Rinalds Zembergs
- Man apnika redzēt sievu vienmēr nogurušu — uzstādīju kameru mājās, lai saprastu, kas patiesībā notiekby Rinalds Zembergs
- Pie manis uz Latviju atbrauca draugs no Ķīnas: viņš bija samulsis, kad iegāja manā dzīvoklī un ieraudzīja šoby Sandra Vīgante