Piecas sarūsējušas naglas un litrs ūdens: dārznieki ir atklājuši, kā vienkāršs maisījums var palīdzēt glābt ziedus

Lai augi būtu veseli, stipri  un spēcīgi, ir jālieto arī pareizs mēslojums.

Garāžā atradāt dažas sarūsējušas naglas? Nesteidzieties tās izmest. Tās palīdzēs jums atdzīvināt tos ziedus, kuru pumpuri jau ir nokaltuši, un no kuriem jau bijāt gatavi šķirties.

Protams, katrs dārznieks sapņo par skaistāko dārzu ar sulīgiem ziediem. Tomēr ar vienu pašu vēlmi nekad nepietiek. Lai augi būtu veseli, ir jālieto arī pareizs mēslojums.

Ja brīdis mēslošanai ir palaists garām un pumpuri sāk vīst, nevajag panikot. Pamēģiniet pagatavot vienkāršu un bezmaksas šķīdumu no vecām sarūsējušām nagliņām. Tās vienmēr var atrast šķūnī vai garāžā. Eksperti apgalvo, ka šāds mēslojums augiem būs viens no labākajiem.

Šķīdums no sarūsējušām naglām palīdzēs atjaunot to augu ziedēšanu, kuri jau ir sākuši vīt. Turklāt tas arī uzlabos vietas izskatu. Lai gan var šķist, ka tā ir izdomājums, tomēr patiesībā šāds mēslojums darbojas labāk nekā daži veikala līdzekļi, par kuriem nākas maksāt nebūt ne mazu naudu.

Kā pagatavot šķīdumu? Ņemiet sarūsējušas naglas un ievietojiet tās pudelē ar nostādinātu ūdeni. Atstājiet tumšā vietā uz dažām dienām, pēc tam paskatieties, kā ir mainījusies ūdens krāsa. Ja šķidrums ir duļķains, mēslojums ir gatavs.

Lasi vēl: Austrumu skaistuļu noslēpumi: pagatavojiet dabisku matu skaistumkopšanas aerosolu, izmantojot tikai divas sastāvdaļas

Ar šādu “dzelzs” ūdeni ieteicams laistīt istabas augus un puķes dobē, ja ziedi izskatās noguruši un manāmi panīkuši. Pateicoties šādam uzlējumam, augsne būs piesātināta ar dzelzi un skābekli.

Jau pēc pirmās lietošanas pamanīsiet, ka augi “atdzīvojās”, kā arī sāka atjaunot ziedēšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Un tomēr, ņemiet vērā, ka šo metodi jālieto uzmanīgi, lai nepieļautu pārāk lielu dzelzs koncentrāciju augsnē, jo pārmērīgs dzelzs daudzums var būt kaitīgs augiem. Tāpēc pilnīgi pietiks, ja izmantosiet šo metodi vienu vai divas reizes sezonā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment