Kad un kā pārstādīt peonijas: jaunie dzinumi augs viens pēc otra

Peonijas droši var dēvēt par īstu jebkura dārza rotājumu. Tomēr, lai šie augi priecētu ar savu sulīgo ziedēšanu, tie ir laicīgi un pareizi jāpārstāda.

Eksperti uzskata, ka labākais laiks peoniju pārstādīšanai ir no augusta beigām līdz septembra beigām. Nav vēlams pārstādīt šos ziedus pavasarī, jo šajā laikā tie sāk aktīvi augt.

Lai vēlāk augs bagātīgi ziedētu, ir svarīgi nodrošināt tam pareizu stādīšanu un kopšanu. Neaizmirstiet, ka peonijām patīk laba augsnes drenāža un pietiekams gaismas daudzums. Jāņem vērā arī stādīšanas dziļums. Tieši tas ietekmē to, cik ātri pumpuri spēs atjaunot augšanu, un novērš to pūšanu.

Pateicoties sistemātiskai laistīšanai, ziedi saņem pietiekami daudz mitruma, lai veidotos arvien vairāk pumpuru. Lai noturētu mitrumu zemē, var izmantot mulčēšanu, tā arī kavē nezāļu augšanu.

Ir ļoti svarīgi atcerēties dažus svarīgus peoniju pārstādīšanas noteikumus. Pirmkārt, dažas dienas pirms plānotās procedūras ziedi bagātīgi jāaplaista. Ap krūmu aplī rūpīgu uzrociet zemi, izmantojot dakšas vai lāpstas un atkāpieties no stublāja apmēram 30-40 cm.

Lasi vēl: Piecas sarūsējušas naglas un litrs ūdens: dārznieki ir atklājuši, kā vienkāršs maisījums var palīdzēt glābt ziedus

Izrociet krūmu no apakšas un rīkojieties ļoti uzmanīgi. Pēc tam to var pacelt virspusē, iztīrīt saknes no augsnes, sadalīt to daļiņās. Tagad varat izrakt bedri līdz 70 cm dziļumā un apmēram 60 cm diametrā. Apakšā noteikti ierīkojiet drenāžu no šķeltiem ķieģeļiem vai keramzīta. Pēc tam bedres centru piepildiet ar zemi, veidojot kalniņu. Iztaisnojiet auga saknes uz kalniņa.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Pēc tam bedri pilnībā piepildiet ar zemi, nedaudz sablīvējot. Neaizmirstiet bagātīgi aplaistīt visus pārstādītos krūmus. Pirmās 2-3 nedēļas pēc pārstādīšanas peonijas regulāri laista. Pirmajā gadā pēc procedūras tās var neziedēt – tas ir normāli. Šajā periodā augs koncentrējas uz iesakņošanos. Tomēr, ievērojot visus šos noteikumus, jūs ļoti ātri redzēsiet jaunus dzinumus, kas iznāks laukā vēl septembrī.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment