Griķu putra ar kāpostiem: manā ģimenē to apēd vienā reizē. Lūk, recepte

Reti kurš šādi gatavo griķus, bet velti! Garlaicīgi nekļūs, to var pagatavot katru dienu! Es pat nevarēju iedomāties, cik garšīga varētu būt griķu un kāpostu kombinācija. No šādiem vienkāršiem produktiem jūs varat ātri un lēti pabarot veselu pūli.

Šo putru varu ēst katru dienu, un man tā neapniks. Produkti ir piesātināti ar viens otra aromātu, un rezultāts ir ļoti garšīgs un neparasts. Izmēģiniet to paši, es domāju, ka jūs to nenožēlosiet, jo īpaši tāpēc, ka tas ir lēts, garšīgs un viegli pagatavojams.

Receptes:
Kāposti -400gm.
Burkāni -1 gab.
Sīpols-1 gab.
Sāls -1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Augu eļļa -5-3 ēd.k.

Griķi -200gm.
Ūdens -400ml.
Sviests -100g.
Sāls -1/2 tējk.

Kā sālīt gurķus, lai tie kraukšķētu tik skaļi, ka pat kaimiņi dzirdētu. Kur es biju agrāk, kad to nezināju

GATAVOŠANAS METODE

Vārīsim griķus, noskalo 200g griķu, labāk paņemt katlu ar biezu dibenu, uzlej 400 ml ūdens, pieber pus,tēj sāls, liek 100g sviesta, liek uz uguns, uzvāra, ieliek griķus, tiklīdz tie uzvārās, samazina uguni līdz minimumam un ļauj ievilkties 20 minūtes. Šajā laikā ūdenim vajadzētu pilnībā uzsūkties un nekavējoties to izslēgt un ļaut griķiem kādu laiku nostāvēties, apmēram 10-15 minūtes.

Kartupeļu pankūkas recepte, kas liks tavam vīram iemīlēties tevī no jauna

Pa to laiku sagatavojiet kāpostus. Sasmalciniet 400 g svaigu kāpostu, viegli saspiediet tos ar rokām, sarīvējiet burkānus uz rupjas rīves, sīpolu sagrieziet kubiņos.

Paņemiet pannu, ielejiet augu eļļu 2-3 ēd,k, ielieciet sīpolus, cepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pēc tam sīpoliem pievienojiet burkānus, sautējiet apmēram 1-2 min, un pievienojiet kāpostus, samaisiet un sautējiet, līdz dārzeņi ir gatavi, neaizmirstiet maisīt, lai izvairītos no piedegšanas, laiks aizņem 10-12 min. Gatavajiem kāpostiem pievieno sāli un melnos piparus, samaisa un noņem no uguns.

Pievienojiet griķiem vai otrādi, tam nav nekādas nozīmes. Samaisa un liek uz uguns, lai dārzeņi un griķi uzsildītos kopā, apmēram 5-10 minūtes. Pasniedz galdā.

Lasi vēl: “Tagad man vairs nav jāprasa vīram atvērt cieši aizvērtās burkas vai atvērt tos ar nazi”: draugs parādīja veidu, kā viegli atvērt jebkuru burku

Priecāšos, ja šī recepte jums noderēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment