Jauni trauki ir jāiesmērē ar augu eļļu: padomi saimniecēm

Tas var šķist pārsteidzoši, bet pirmais, ko daudzas pieredzējušas saimnieces dara ar tikko iegādātiem traukiem, ir to ieeļļošana ar augu eļļu.

Rodas pamatots jautājums: “Un kāpēc gan jaunus šķīvjus un krūzes apsmērēt ar viskozu šķidrumu?”.

Izrādās, ka noteiktās situācijās šī “dīvainā” procedūra izrādās ļoti efektīva.

Tai ir interesants efekts, kas atrisina bieži sastopamu problēmu.

Kāpēc eļļot jaunus traukus

Ļoti bieži uz pārdošanā esošajiem traukiem ir uzlīmes. Kuras nu nekādi nevar noņemt nost, vai arī, ja tas tomēr izdodas, uz traukiem paliek nepatīkamas un neestētiskas uzlīmes pēdas.

Tāpēc vairums saimnieču piekrīt, ka ir diezgan grūti pareizi noņemt uzlīmes, lai nepaliktu papīra un līmes pēdas.

Taču, ja izmantosiet augu eļļu, vēlamo rezultātu sasniegsiet bez problēmām.

Vienkārši pārklājiet ar šo viskozo produktu tās šķīvju un tasīšu vietas, pie kurām ir pielīmētas papīra etiķetes, un atstājiet traukus šādā stāvoklī uz dažām stundām.

Kad laiks būs pagājis, etiķetes būs iespējams noņemt un atlīmēt ar neticamu vieglumu.

Protams, ar augu eļļu jāpārklāj tikai tie trauki, uz kuriem ir uzlīmes. Trauki un tasītes bez uzlīmēm nav jāapstrādā, lai neradītu sev papildus darbu ar to tīrīšanu.

Lasi vēl: Kad un kā pārstādīt peonijas: jaunie dzinumi augs viens pēc otra

Ir vēl dažas metodes, kā veiksmīgi noņemt uzlīmes no traukiem

Uzlīmes var mērcēt siltā ūdenī, pievienojot trauku mazgāšanas līdzekli. Atstājiet traukus ūdenī apmēram 15–30 minūtes, līdz uzlīmes sāk atdalīties. Pēc tam uzmanīgi noņemiet uzlīmi ar sūkļa vai plastikāta skrāpja palīdzību.

Samitriniet lupatiņu ar etiķi un uzklājiet to uz uzlīmes. Ļaujiet tam iedarboties dažas minūtes, līdz līme kļūst mīkstāka, tad uzmanīgi noņemiet uzlīmi. Etiķis ir īpaši efektīvs, ja uzlīme ir uz stikla.

Sajauciet cepamo sodu ar nelielu daudzumu eļļas (olīvu vai kokosriekstu eļļas) līdz pastas konsistencei. Uzklājiet maisījumu uz uzlīmes un ļaujiet tam iedarboties apmēram 10-15 minūtes. Pēc tam berziet uzlīmi ar sūkli vai drāniņu, līdz tā noņemta.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Izmantojiet spirtu vai nagu lakas noņēmēju (ar acetonu) uz vates tampona vai drāniņas, un uzklājiet to uz uzlīmes. Tas ātri izšķīdina līmi, padarot uzlīmes noņemšanu vieglāku. Šī metode ir efektīva arī uzlīmju atlikumu noņemšanai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment