Kas būtu jāizmanto aveņu mulčēšanai: ir nosauktas labākās iespējas

Vismaz dažus aveņu krūmus var atrast katrā piemājas zemes gabalā, tāpēc ir vērts noskaidrot šīs kultūras kopšanas noteikumus.

Piemēram, ne visi izmanto mulču, kas ir uzskatāma kā sava veida dārzkopju nolaidības pazīme.

Kas būtu jāizmanto kā mulčas slānis avenēm?

Lapas ar zariem

Šis variants būs ideāli piemērots rudenī, jo tas būs ne tikai mulča, bet arī pasargās augu no aukstuma. Tomēr lapas ir jāsagatavo: tām jānogulstas aptuveni divas sezonas. Ir vērts ieklāt diezgan biezu slāni – apmēram desmit centimetrus.

Zāģu skaidas

Šis variants ir piemērots vasarai vai pavasarim, taču zāģu skaidas nevajadzētu izmantot pirms ziemas. Šī mulčēšanas materiāla slānim jābūt apmēram piecu centimetru biezumā.

Salmi

Šis ir universāls variants, kas ir piemērots jebkurā gadalaikā. Salmi lieliski tiek galā ar mulčas lomu. Slānim jābūt apmēram piecu centimetru biezam.

Skujas

Arī šis ir ļoti labs variants aveņu mulčēšanai: nav jābaidās no augsnes paskābināšanās, jo rudens neietekmē šos rādītājus.

Lasi vēl: Ātri atvadieties no odiem, izmantojot dabīgas metodes, kas darbojas lieliski

Augustā aveņu krūmu kopšana ir būtiska, lai saglabātu krūmu veselību un nodrošinātu labu ražu nākamajā gadā. Bez mulčēšanas ir jāpievērš uzmanība vēl vairākiem faktoriem.

Augustā joprojām var būt pēdējās vasaras ražas vākšanas laiks (atkarībā no šķirnes). Novācot avenes, uzmanīgi tās nogrieziet, lai neievainotu krūma zarus. Novāktās ogas nevajadzētu ilgstoši atstāt uz krūma, jo tās var piesaistīt kaitēkļus un veicināt slimību izplatīšanos.

Pēc ražas novākšanas ir jāizgriež vecie dzinumi, kuri vairs neražo ogas. Šo dzinumu izgriešana palīdzēs samazināt slimību izplatību un veicinās jaunu dzinumu attīstību. Vecie dzinumi jāizgriež līdz zemei un jāsadedzina vai jāizved no dārza.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Izvēlieties un saglabājiet veselīgākos jaunos dzinumus, kas ražos ogas nākamajā gadā. Pārmērīgi biezus dzinumus var izretināt, atstājot aptuveni 10-15 spēcīgākos dzinumus uz kvadrātmetru. Jaunie dzinumi ir jāpiesien pie balstiem, lai tie augtu taisni un netiktu salauzti stipra vēja vai lietus laikā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment