Diez vai atradīsies cilvēks, kurš audzis un mācījies padomju lauikos, bet neatceras šos mutē kūstošos piena cepumus jeb koržikus, kas bija nopērkami skolas bufetē vai citviet.
Šā kāruma garša man palikusi spilgtā atmiņā – kādreiz es domāju, ka pasaulē nav nekā gardāka.
Šis vienkārši pagatavojamais konditorejas izstrādājums vienmēr atsauc atmiņā manu bezrūpīgo bērnību. Bieži tiekos ar skolas draudzeni un abas vienmēr ar mīlestību atceramies, kā garā starpbrīža laikā skrējām uz skolas kafejnīcu pirkt koržikus, kas tolaik maksāja nieka 8 kapeikas gabalā.
Iesaku pagatavot šo gardumu tiem, kas nav dzīvojuši padomju laikos un neko nezina par koržikiem. Piebildīšu, ka mums, PSRS laika bērniem, iespējams, šķita, ka šie cepumi ir tik gardi tāpēc, ka visas sastāvdaļas tajā laikā bija dabīgas.
Piena cepumu recepte:
Maigu, drupanu koržiku recepte ir ļoti vienkārša; to var pagatavot jebkura saimniece.
Sastāvdaļas:
2 olas;
200 grami granulēta cukura;
100 mililitri piena;
100 grami margarīna;
1 tējkarote cepamā pulvera (var aizstāt ar cepamo sodu);
1 paciņa vanilīna;
400-500 grami miltu;
Šķipsniņa sāls.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- 16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms
- Vienkāršā tortes recepte steigā – nav vajadzīga ne cepeškrāsns, ne mikseris, bet svētkos vienmēr izdodas tik ļoti garda
- Tas ir jau “ielikts šūpulī”: ko par jūsu personību un likteni atklāj jūsu nagu forma
- Omīte veda ābolus uz tirgu un saļima: svešinieks viņai palīdzēja un mēnesi vēlāk liktenis viņus atkal saveda kopā
- Draudzenes Anitas alga palielinājās divas reizes, bet viņas vīram Jurim tā palika nemainīga – kā tas ietekmēja viņu kopdzīvi
- “Sākumā šis fakts satriec”: Margarita Vilcāne atklāti par to, kā Raimonds Pauls savulaik izrīkojies ar jaunajām dziedātājām











