Šī recepte mani nekad nav pievīlusi, apēd ātrāk nekā marinētos: pikantās tomātu šķēles ziemai

Turpinām recepšu sēriju ar gatavošanos ziemai un šodien parādīšu, kā pagatavot pikantās tomātu šķēles. Recepte ir vienkārša un neprasa daudz laika. Un, ziemā atverot burciņu, tu to uzreiz apēd! Tomāti ir garšīgi un viegli ēdami.

SAGATAVOŠANAS METODE:

Sāksim ar marinādes gatavošanu. Verdošam ūdenim pievieno 1 ēd.k. (šeit man ir 1 litrs). sāls un 3 ēd.k. cukura. Pievienojam arī dažus melnos piparus un 5 krustnagliņas. Pietiks ar 3-4 lauru lapām.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 3 minūtes. Noņem no uguns un ļauj marinādei pilnībā atdzist.

Pa to laiku gatavosim tomātus. Labāk tos ņemt mazos izmēros. Mazos sagriež 4 daļās, nedaudz lielākus 6. Divus vidēja lieluma sīpolus sagriež gredzenos.

Šos tomātu salātus labāk aiztaisīt mazās burciņās. Man ir puslitra burkas un sanāk tieši 6 burciņas salātu. Tātad, katras burkas apakšā ielieciet 1-2 sīpolu gredzenus un pēc tam izklājiet tomātus. Labāk tos likt burciņā, lai nav redzams mīkstums – tad burciņā var likt vairāk tomātu.

Tomātiem uzliekam arī sīpolu gredzenu. Katrai burciņai pievieno 0,5 ēd.k. augu eļļa.

Kad marināde ir atdzisusi, izkāš un pievieno 90 ml etiķa (9%). Samaisa un pārlej ar marinādi tomātiem.

Pārklājiet ar vākiem, ievietojiet burkas pannā un pievienojiet ūdeni burku pakaramajiem. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un no vārīšanās brīža sterilizē 10 minūtes. Tad ņemam ārā un cieši pieskrūvējam vākus.

Atstājiet salātus uz galda, līdz tie pilnībā atdziest. Jūs pat varat to uzglabāt savā dzīvoklī.

SASTĀVDAĻAS:

tomāti – 2 kg
sīpoli – 2 gab. (vidēji)
augu eļļa – 3 ēdamk.

 


Marināde:
ūdens – 1 l

Lasi vēl: Šajā Latvijas novadā ģimenes var saņemt naudas pabalstu, lai apmaksātu bērnu mācību līdzekļus! Cik liela summa?

sāls – 1 ēdamkarote. (ar kaudzi)
cukurs – 3 ēdamk. (80 g)
melnie piparu graudi – 15 gab.
krustnagliņas – 5 gab.
lauru lapa – 3-4 gab.
etiķis (9%) – 90 ml

Izmēģiniet to, tomātu šķēles izrādās pikantas, garšīgas un tiek ēstas ātrāk nekā parastie marinēti tomāti. Dalies ar recepti ar draugiem un neaizmirsti nospiest like!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment