Klasisks plūmju ievārījums bez kauliņiem – vienkāršākā un ātrākā plūmju ievārījuma pagatavošanas recepte

Plūmju ievārījums ir mans mīļākais. Man vislabākie augļi ir plūmes, ķirši un āboli. Visu veidu eksotiskie augļi mani īpaši neuztrauc, lai gan daudzi no mums mīl banānus, ananāsus un citus ”iebraucējus”.

Viņi tos ved līdzi, piemēram, no Vjetnamas. No citrusaugļiem visvairāk man patīk citroni, kas daudzos gadījumos ir neaizstājams skābinātājs un aromatizētājs. Tāpēc saldajām plūmēm pievienoju košāku garšu ar citrona palīdzību.

Plūmēs ir daudz pektīna, ievārījums sanāk biezs, tāds marmelādīgs – ideāls smērēšanai uz maizes pie tējas, vai kā pildījumu pīrāgiem vai pankūkām. Un pīrāgs ar plūmju ievārījumu ir absolūti ideāls.

Tāpēc plūmju ievārījumu gatavoju vairākas reizes vasarā un rudenī. Receptes ir dažādas. Šodien – tīrs plūmju ievārījums no žāvētām plūmēm bez kauliņiem, bet ar mizām. Es pievienoju nedaudz citrona sulas un viss. Vienkārši un nesarežģīti. Sāksim!

Sastāvdaļas:

4 kg plūmes bez kauliņiem (pirms tīrīšanas – 5 kg);

2 kg cukura;

1 citrons.

Sagatavošana:

Nomazgājiet plūmes un izņemiet kauliņus. Nolieciet plūmes pannā, kur tiks vārīts ievārījums, vai platā metāla bļodā.

Augļiem virsū uzkaisa cukuru. Četri kg plūmju ir diezgan daudz. Divās pannās ieliku 2 kg, un pēc tam, kad ievārījums bija nedaudz uzvārījies, tie sagāja vienā.

Pārklāj pannu un liek ledusskapī uz vairākām stundām (es atstāju uz nakti), lai plūmes izdala sulu. Nākamajā dienā augļi jau peld sulā.

Pēc tam uzliek pannu uz lielas uguns un uzvāra. Pēc tam samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas vārīšanās apmēram 2 stundas. Ik pa laikam samaisiet un noņemiet putas. Gatavošanas beigās pievienojiet viena citrona sulu.

Kad ievārījums sāk sabiezēt, novietojiet zem pannas metāla statīvu un bieži samaisiet, lai plūmes nepiedeg. Kad ievārījums sasniedz vēlamo konsistenci, veiciet biezuma pārbaudi. Es vāru, līdz tas samazinās uz pusi.

Kad ievārījums gatavs, ļaujiet tam atdzist, pārklājot pannu ar aukstā ūdenī samērcētu dvieli, lai uz virsmas neveidotos garoza. Tikmēr sagatavojiet burkas: nomazgājiet un sterilizējiet cepeškrāsnī. Atdzesētu ievārījumu liek aukstās burkās.

Lasi vēl: Es vairs necepu un nevāru olas (izcila, veca recepte) Nekad neesmu ēdusi garšīgākas olas

Aizveriet burkas ar vārītiem vākiem. Man sanāca 9 puslitra burkas. Marķējiet burkas un uzglabājiet tās parastajā dzīvokļa pieliekamajā.

Veiksmi sagatavošanās darbos! Ja jums patika šī plūmju ievārījuma recepte, neaizmirstiet atstāt patīk vai atsauksmi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment