Visi dārzkopji cenšas saglabāt tomātus ziemai: tos sāla, marinē, žāvē, gatavo no tiem sulas un daudzas citas sagataves. Es, protams, neesmu izņēmums, esmu izmēģinājusi daudzas dažādas metodes, veidojot krājumus gada aukstajiem mēnešiem.
Šodien vēlos padalīties ar vienu no savām iecienītākajām konservēšanas receptēm: tā ir vienkārša, oriģināla un ieguvusi godpilnu vietu manā pavārgrāmatā. Pateicoties man, daudzi draugi un radinieki šo recepti jau ir izmēģinājuši un augstu novērtējuši.
Kā es gatavoju tomātus ar burkānu lakstiem
Marinādes pagatavošana šajā receptē nepavisam nav sarežģīta. Uz litru ūdens ņemu ēdamkaroti sāls, 5-6 ēdamkarotes cukura un tējkaroti etiķa (70%). Uzvāru ūdeni ar sāli un cukuru, pievienoju etiķi tieši pirms sālījuma ieliešanas burkās.
Cukura un sāls proporcijas vari mainīt pēc saviem ieskatiem, izmantojot sev tīkamu recepti.
Kā viegli mājas apstākļos maisos izaudzēt zemesriekstu: vienkāršāk par vienkāršu
VIDEO:
Svarīgi! Nevajag pievienot krustnagliņas, kanēli, piparus vai citas garšvielas.
Šai sagatavei, tāpat kā jebkuram citam konservējumam, nepieciešami mazi, blīvi, vidēji nogatavojušies tomāti. Šoreiz nolēmu izmantot litra burkas un iekonservēt mazus ķiršu tomātiņus.
Izgriežu tomātu kātiņa vietu, rūpīgi nomazgāju tos un burkānu lakstus.
Pēc tam ņemu zobu bakstāmo un katram tomātam veicu dūrumu vietā, kur bija piestiprināts kātiņš, lai termiskās apstrādes laikā tie neplaisātu. Ķiršu tomātiem pietiek ar vienu vai diviem dūrumiem, lielākiem tomātiem vajadzīgi 3-4 dūrumi.
Galvenie soļi gan tikai sekos!
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- 4 dīvainas valūtas, kas reiz patiešām eksistēja
- Pamanīju, ka vīramāte Biruta kaut ko ieber manai tējai, tāpēc samainīju krūzes – stāstu visu kas notika
- Vai dvēsele pēc viņsaulē došanās atcerēsies savu dzīvi uz zemes – atbild gaišreģis Aleksandrs Šeps
- Cik gan kauns man dažreiz ir par sievietēm: stāstu, kāpēc
- Mans jaunais kavalieris Rolands katru nedēļu lūdz naudu, apgalvojot, ka jāpalīdz mammai — tagad domāju ko man darīt
- Taizemes viesus Latvijā pārsteidza vietējais dzēriens, kuru mēs dzeram ar gardu muti: “Kā jūs to vispār varat iedzert?”