Būs izcili pie gaļas vai salātiem: marinētu sīpolu recepte ziemai

Šādus marinētus sīpolus var izmantot salātiem un kā piedevu pie gaļas.

Sīpoli marinādē ir vislabākā uzkoda pie šašlika un jebkura cita gaļas ēdiena, kā arī populāra sastāvdaļa salātos. Parasti tos gatavo tūlītējai lietošanai, bet ziemai var uzkrāt marinētu sīpolu krājumus. Šādā veidā jūs papildināsiet savu garšīgo un veselīgo uzkodu krājumu.

Atzīmējiet šo recepti savā zinību krātuvē, jo tā ir vienkārša, ātra, un rezultāts ir ļoti garšīgs. Šādi sīpoli no gala pazūd pirms vēl īsti ir paspēti uzlikt!

Sastāvdaļas marinētiem sīpoliem ziemai:

Sīpoli (mazi, balti vai sarkani) -1 kg

Timiāns – daži zariņi

Melnie pipari un koriandrs – pēc garšas

Marinādei:

Ūdens – 1 litrs

Sarkanās bietes – gabaliņš (lai piešķirtu krāsu)

Lauru lapa – 2

Krustnagliņas – 5 vai 6

Sinepju sēklu (pēc izvēles) – 1 tējkarote

Cukurs -1 ēdamkarote

Sāls – 1 ēdamkarote

Etiķis -1 ēdamkarote

Pagatavošanas metode:

Nomizojiet sīpolus. Ja tie ir lieli, sagrieziet tos ceturtdaļās vai plānās ripās. Ja vēlaties mīkstāku tekstūru, sīpolus var īsi (apmēram 1 minūti) blanšēt verdošā ūdenī. Pēc tam noskalojiet tos ar aukstu ūdeni.

Pirms sīpolu marinēšanas, sterilizējiet stikla burkas un vākus, uzvārot tos ūdenī apmēram 10 minūtes.

Tam sekojoši sagatavojiet marinādi. Katlā sajauciet ūdeni, etiķi, cukuru un sāli. Pievienojiet lauru lapas, melnos krustnagliņas un, ja vēlaties, sinepju sēklas. Uzkarsējiet šķidrumu līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, līdz cukurs un sāls pilnībā izšķīst. Pievienojot biešu gabaliņu intensīvākai krāsai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ievietojiet sīpolus sterilizētās burkās. Ievietojiet timiāna zariņu katrā burkā un piparus. Pārlejiet karsto marinādi pāri sīpoliem, līdz burkas ir pilnībā piepildītas. Aizskrūvējiet burkas ar sterilizētiem vākiem.

Atdzesējiet burkas un glabājiet tās vēsā, tumšā vietā. Marinētie sīpoli būs iestāvējušies pēc aptuveni 2-3 nedēļām un varēs tikt glabāti vairākus mēnešus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment