Marinēti kartupeļi burkās: ko tādu jūs vēl nebūsiet ēduši- garšīga uzkoda

Augusts ir klāt, un tas nozīmē, ka ziemas sagatavošanās sezona ir pilnā sparā. Prasmīgākās un gādīgākās saimnieces jau svīst pie plīts, konservējot gurķus, tomātus un citas gardas lietas. Vai vēlaties papildināt savus ziemas krājumus ar kaut ko jaunu un neaizmirstamu? Esmu pārliecināts, ka tādu uzkodu kā marinēti kartupeļi ziemai jūs noteikti vēl neesat izmēģinājuši. Jā, jā, tieši kartupeļus!

Ļaujiet man jums uzreiz pateikt, ka kartupeļi nav jēli, bet gan pilnībā pagatavoti. Kartupeļu konsistence ir blīva, un garša ir ļoti bagātīga un pikanta. Šādi kartupeļi būs lielisks auksts našķis jebkuros svētkos.

Turklāt marinēti kartupeļi ir lieliski piemēroti salātiem un piešķir tiem īpašu garšu. Ar tiem var pagatavot ikviena iecienītāko olīvu, vinegretu vai siļķi zem kažokādas, garantēju, ka tas būs neticami garšīgi.

Nu un, protams, tas ir palīglīdzeklis, ja pēkšņi negaidīti ierastos viesi.

Tātad 2 burciņām pa 600 ml mums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:

Mazie kartupeļi 500 g,
Burkas ar vāciņiem 600 ml 2 gab.,
Dilles 2 zari
Sīpols 1 gab.

Marinādei:

Sāls 1 tējk.
Cukurs 1 tējk.
Galda etiķis 9% pa 10 ml
Krustnagliņas 2 gab.
Koriandra sēklas 1 tējk.
Melnie pipari
Ķiploki 3 daiviņas

Vispirms kartupeļi jānomizo. Mizu var nogriezt kā parasti, bet man ir jauni kartupeļi ar plānu mizu, ko var viegli notīrīt ar parastu virtuves birstīti.

Ja kartupeļi ir dabīgi, pašu rokām audzēti, tie nemaz nav jāmizo, bet tikai labi jānomazgā. Galu galā kartupeļu mizā ir visvairāk vitamīnu un noderīgu vielu.

Taču pirktie kartupeļi var saturēt nitrātus, kas arī tikai uzkrājas mizā, tāpēc kartupeļus no veikala tomēr labāk mizot.

Vasarā mēs parasti dzīvojam laukos, un es gandrīz vienmēr gatavoju ēdienu savā neaizstājamajā multikatliņā, kas ir ļoti ērts.

Ielieciet nomizotos kartupeļus multikatlā. Piepildiet kartupeļus ar ūdeni.

Lai saņemtu algas paaugstinājmu darbā, ir jāizdara tikai 1 lieta

Iestatiet multikatlā gatavošanas režīmu, aizveriet vāku un gatavojiet 10 minūtes, t. i., līdz pusvārīšanās pakāpei.

Es neiesaku kartupeļus vārīt, līdz tie ir pilnībā izvārīti, jo tādā gadījumā tie sadalīsies un burciņās mums būs nesaprotami ūdeņaina biezputra.

Izņemiet pusvārītos kartupeļus.

Ko valkāt sievietei pēc 50, lai apkārtējie uz tevi atskatās vismaz divreiz

Multikatlā ielejiet 1 litru ūdens, pievienojiet sāli, cukuru un galda etiķi. Pievieno melnos piparus, koriandra sēklas, lauru lapu un sasmalcinātu ķiploku.

Lasi vēl: “Pasaku veiksme”: 3 zvaigžņu zīmes 2024. gada rudenī piepildīs savus lolotos sapņus

Ieslēdz multikatlā atkal gatavošanas režīmā, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un izslēdz.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment