Satriecošas tortes ripas ar sulīgu pildījumu un maigu krēmu ir izcila kombinācija, kas iepriecinās Olgas Matvejas talanta fanus. Viņas kulinārijas blogā ir pieejama neparasti gardas desertu receptes, ko rudens sezonā vēlēsies gatavot bieži. Bavārijas āboli ar maigo vārīto krēmu būs vispievilcīgākais variants!
Saldie augļi, kas atgādina marmelādi un ir paslēpti starp mutē kūstošām tortes ripām, ir šī deserta galvenā rozīnīte. Dievišķais ābolu aromāts noteikti sajūsminās ikvienu.
Kā pagatavot Bavārijas ābolu torti: svarīga nianse
Lai šis saldais ēdiens būtu izcils, ir svarīgi pagatavot garšīgu vārīto krēmu. Tam jābūt viendabīgam, tāpēc jāpievērš uzmanība, lai krēms nepiedegtu pannā. Ja pamanāt, ka veidojas kunkulīši, izmantojiet sietu, lai izberzētu krēmu un atbrīvotos no tiem.
Sastāvdaļas:
1 kg ābolu
400 g sviesta
450 g miltu
180 g cukura
Vanilīns pēc garšas
4 ēdamkarotes ūdens
500 ml piena
2 ēdamkarotes krējuma
0,5 tējkarotes sodas
1 ēdamkarote etiķa
2 olas
Pagatavošana:
1. Katlā ar biezu apakšu ielej ūdeni. Kārtīgi nomazgā ābolus. Izņem serdes. Sasmalcina šķēlītēs.
2. Ābolus liek katlā, pieber 3 ēdamkarotes cukura. Uzliek vāku, liek katlu uz uguns. Uzvāra. Samazina uguni līdz minimumam un atstāj sautēties 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Tevi noteikti interesēs
- Rudens sāksies agrāk nekā ierasts — jau zināms, kad gaidāms straujš atdzišanas periodsby Sandra Vīgante
- “Raimonds Pauls manā dzīvē ir atstājis neizdzēšamas pēdas…”: “Prāta Vētras” mūziķis atklājis ko negaidītuby Laura Andersone
- Latvijas eksperts iesaka veikalos nepīkstināt bankas kartes – skaidro kāpēc tas ir tik būtiskiby Sandra Vīgante