Burbuļplēve nav radīta iepakošanai vai pat nervu nomierināšanai. Kādam nolūkam tā tika izgudrota

Fakts ir tāds, ka burbuļplēve agrāk bija tieši saistīta ar remontu, proti – ar apdari. Bet kur tieši to varēja izmantot?

Bubble Wrap fani rīko ātrās burbuļu plīšanas sacensības. Nesen parādījās antistresa programma viedtālruņiem, kas imitē burbuļu plīšanas efektu.

 

Nauda no tukša gaisa

Šodien uzņēmuma, kura dibinātāji nāca klajā ar ideju iepakot gaisu, ienākumi ir miljoniem dolāru. Un pretstresa auduma radītāju vārdi ir iekļauti Nacionālajā izgudrotāju slavas zālē Ņūdžersijas štatā.

Unikālais caurspīdīgais iesaiņojums ir kļuvis par dievišķu dāvinājumu ražotājiem, iesaiņojot visu, kas jānogādā drošībā un veselībā.

Kā un kāpēc tika izgudrota burbuļplēve

1957. gadā Ņujorkā divi draugi, inženieris Als Fīldings un izgudrotājs Marks Čavanness, nolēma nopelnīt naudu. Viņi izīrēja garāžu un sāka nodarboties ar projektēšanu. Tajā laikā, amerikāņu prātus iemudžināja jaunās tehnoloģijas un dažādi zinātnes sasniegumi. Remontu veikšanai izmantoja neparastus apdares materiālus, un dizaineri nepārtraukti meklēja ko jaunu.

Draugi nolēma izgudrot jauna veida tapetes ar plēvi virsū un papīra pamatni apakšā. Izgudrojuma zinātība bija nodrošināt vieglu virsmas mazgāšanu.

Kā prototips tika pielodēti divi dušas aizkari. Procesa laikā abu aizkaru savienojuma vietā parādījās burbuļi.

Lasi vēl: Pat visslinkākais cilvēks to var pagatavot! Šis ir visgaršīgākais vienkāršais lavašs, kādu jebkad esmu ēdusi : es vienmēr gatavoju to sviestmaižu vietā

Tie kļuva par nejaušu defektu un vēlāk par ģeniālu izgudrojumu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment