Grūti iedomāties mūsu virtuvi bez bietēm, kuras senie cilvēki lietoja kā ārstniecības līdzekli. Bietēs ir daudz vērtīgu vielu, tostarp kalcijs, dzelzs, A un C vitamīni, šķiedrvielas, mangāns un kālijs. Pat biešu lapas, tādas kā populārais mangolds, ir izplatītas uzturā.
Jāsaka, ka man nekad nebija patikušas bietes to zemes garšas dēļ, pat ja tās ir ļoti vērtīgas. Līdz nesenam laikam es tās ēdu ar nepatiku. Bet tagad es atklāju, ka bietes var izmantot arī svaigā veidā, un tas piedāvā garšīgus ēdienus. Jā, svaigas bietes ir ēdamas, un tās var lietot dažādos veidos!
Cilvēki iesaka neatteikties pret svaigām bietēm ar aizspriedumiem. Tie, kam bietes vispār negaršo, līdz pat šim brīdim nezina, ka bietes var padarīt arī garšai tīkamas. Skaidrs, ka dārzeni vienu pašu lietot nevajag. Bet ir daudz salātu recepšu, dažas no tām šeit minēsim.
Kūka “Zibens”: bez cepšanas, viegli un ātri pagatavojama. Patiess prieks garšas kārpiņām
Svaigu biešu salāti
Šie svaigu biešu salāti ir pagatavojami dažās minūtēs, to garša lieliski dažādos ierastās pusdienas un vakariņas. Tādu vieglu uzkodu var pasniegt pie treknas, smagas barības, tas uzlabos gremošanu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Satikos ar vīrieti un līdz ausīm iemīlējos, bet viņš izvirzīja vienu nosacījumu, un tagad es nezinu, kā rīkotiesby Rinalds Bergmanis
- 8. jūnijs senos senču ticējumos: 4 lietas, kas jādara šajā dienā, lai piesaistītu labklājību un veiksmiby Laura Kārkliņa
- Augļu kokiem sārtojas lapas: tam ir nopietns iemesls – brīdina pieredzējuši dārzkopjiby Laura Kārkliņa