Es uzzināju noslēpumu, kā pavāri Holandē padara kartupeļu biezeni daudz garšīgāku. Es to atkārtoju mājās un dalos

Manuprāt, ir grūti atrast cilvēku, kuram negaršo kartupeļu biezenis, jo tā ir viena no populārākajām un garšīgākajām piedevām. Kartupeļu biezeni lieliski sader ar jebkuru gaļu, zivīm un dārzeņiem.

Holandē kartupeļi ir ļoti populārs dārzenis, viņiem pat ir sava audzēšanas tehnoloģija un savas šķirnes. Un arī viņi mīl gatavot kartupeļu biezeni un padarīt to daudz garšīgāku.

Nolēmu no holandiešu šefpavāriem apgūt kartupeļu biezeņa pagatavošanas noslēpumu un atkārtoju to mājās, man tas ļoti patika. Gribu dalīties ar jums, ceru, ka arī jums patiks.

Pagatavošanai ņemam 7 lielus kartupeļus, nomizojam tos un sagriežam četrās daļās. Protams, mūsdienās ir diezgan grūti atrast labus kartupeļus, lai tie būtu garšīgi, nebūtu sapuvuši un par saprātīgu cenu. Es pēdējā laikā labprātāk pērku rozā, iegarenos, manuprāt, tie ir garšīgāki nekā parastie baltie.

Ielieciet katliņā sagrieztus kartupeļus.

Tad ņem vienu lielu burkānu un sarīvē to uz rupjas rīves. Burkānus pārliek katlā kopā ar kartupeļiem. Arī burkāni ir dažādi, dažreiz tie ir pilnīgi bezgaršīgi, bet dažreiz saldi kā cukurs.

Tad paņem divus nelielus sīpolus, sagriež tos pusgredzenos un liek katlā kopā ar pārējiem dārzeņiem. Ielej ūdeni, lai tas nosegtu dārzeņus, un pēc uzvārīšanas vāra 25 minūtes.

Pārbaudiet, vai kartupeļi ir gatavi, pabakstiet tos ar dakšiņu, lai pārliecinātos, ka tie ir mīksti, ja nav, tos vajag vārīt ilgāk.

Lasi vēl: Pieredzējuši dārzkopji stāsta, kā pārvērst parastas zāģu skaidas par vērtīgu mēslojumu

Kamēr dārzeņi vārās, paņemiet divus ķekarus pētersīļu un ļoti smalki tos sasmalciniet.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment