Kā mājās viegli pagatavot neticami smeķīgu tomātu sulu ziemas krājumiem. Veikala produkcija ne blakus nestāv!

Ir skumji atvadīties no vasaras, bet pieredzējušas saimnieces zina, kā nepazaudēt siltas atmiņas, veidojot dažādas dārzeņu un augļu sagataves ziemai.

Tu droši vien esi jau aizvākojis/aizvākojusi daudzas burciņas ar lečo, adžiku, kabaču un baklažānu kaviāru. Tagad ir pienācis laiks, lai mājas apstākļos pagatavotu gardu tomātu sulu ziemai, kas garšas ziņā daudzkārt pārspēs veikala produkciju!

Uztaisīt tomātu sulu pašam nepavisam nav grūti, kā tev, iespējams, varētu šķist. Galvenais ir izmantot pašus gatavākos un sulīgākos sarkanos tomātus, šķirne nav tik svarīga. Lai pagatavotu tomātu sulu mājās, sulu spiede nav nepieciešama: pietiek ar iegremdējamo blenderi vai veco, labo gaļas mašīnu.

Vēl vajadzēs arī sietu lai atbrīvotos no sēklām un cieto mizu pārpalikumiem, kam nav vietas tomātu sulā. Ja konservēšana tev šķiet sarežģīta, neuztraucies – gatavojot atbilstoši mūsu receptei, soli pa solim, tev viss izdosies!

Sastāvdaļas:

5 kilogrami ļoti gatavu sarkano jebkuras šķirnes tomātu;

Apmēram 35–40 grami sāls;

Apmēram 50-55 grami cukura.

Pagatavošanas gaita:

Lai pagatavotu tomātu sulu, atlasām visgatavākos tomātus, rūpīgi nomazgājam, nosusinām, izgriežam kātiņa vietas un sagriežam ceturtdaļās.

Sagrieztos tomātus sasmalcinām gaļasmašīnā vai blenderī, līdz iegūstam viendabīgu biezeni. Pārliecinies, vai masā nav palikuši nesamalti tomātu gabaliņi.

Ielejam biezeni katliņā, uz lielas uguns uzvārām, uzreiz samazinām liesmu līdz vidējai un, ik pa laikam apmaisot, vārām uz lēnas uguns 12–15 minūtes. Putas noņemt nav nepieciešams.

Ļaujam sulai nedaudz atdzist, pēc tam izkāšam to caur sietu, piepalīdzot ar kausu. Izmērām iegūtās sulas daudzumu un pievienojam sāli un cukuru proporcijā 10 grami sāls un 15 grami cukura uz katru litru sulas. Kārtīgi samaisām.

Ja vēlies sarūpēt tomātu sulu ziemai, sagatavo sterilizētas burkas un vākus. Pēc izkāšanas caur sietu sulu vēlreiz uzvārām un vārām 5 minūtes.

Vārošo tomātu sulu uzmanīgi ielejam sagatavotajās burkās, aizvākojam un atdzesējam. Tomātu sula teicami uzglabāsies vēsā vietā.
Padoms saimniecei. Šo klasisko tomātu sulu var padarīt bagātīgāku vai pikantāku, pievienojot citus dārzeņus.

3.gatavošanas solī ielej katlā svaigi spiestu burkānu sulu, pieliec seleriju, papriku vai dārzeņu asorti. Pikantumam piešauj nedaudz ķiploka vai ingvera sulas, kā arī nedaudz aso sarkano malto piparu pēc garšas.

Lasi vēl: Pašdarināts aromatizēts selerijas sāls! Gatavot ir vienkāršāk par vienkāršu

Starp citu, liec aiz auss, tomātu sulai nepieciešamais cukura un sāls daudzums lielā mērā ir atkarīgs no konkrēto tomātu šķirnes, gatavības un garšas. Receptē ir norādīts minimālais daudzums, to vari mainīt pēc saviem ieskatiem.

Ja tev noderēja šī lieliskā tomātu sulas recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to komentāros. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem. Bet varbūt tev ir pašam sava tomātu sulas gatavošanas recepte? Pastāsti, lūdzu!

 

Leave a Comment