Kā ātri un efektīvi iztīrīt sviedru traipus: lēti līdzekļi, kas palīdzēs jums atbrīvoties no dzeltenajiem pleķiem

Traipus no sviedriem nomazgāt diezgan grūti, tomēr pieredzējušas saimnieces ir dalījušās ar efektīvām metodēm, kas lieliski tiks galā ar šo problēmu.

Mēs jums pastāstīsim, kā ātri izmazgāt dzeltenus sviedru traipus uz apģērba ar improvizētu līdzekļu palīdzību.

Mājsaimniecības ziepes satur sārmus, kas palīdz izšķīdināt sviedru un tauku molekulas. Samitriniet netīrumus un berzējiet ar veļas ziepēm, atstājiet iedarboties uz 20-30 minūtēm. Pēc tam notīriet traipus ar rokām vai birstīti un izmazgājiet kā parasti. Ūdens temperatūra nedrīkst būt augstāka par 50 grādiem, jo uz apģērba var palikt dzeltenums.

Sāls. Šāds līdzeklis ir piemērots audumiem no lina, kokvilnas un zīda. Vispirms jāsagatavo sāls šķīdums. Ņemiet glāzi silta ūdens un izšķīdiniet tajā ēdamkaroti sāls, apstrādājiet ar šķīdumu dzeltenās vietas un atstājiet uz stundu. Pēc tam mazgājiet veļas mazgājamajā mašīnā kā parasti.

Cepamā soda: lai notīrītu traipus, pagatavojiet pastas veida maisījumu no cepamās sodas. Pievienojiet sodai nedaudz ūdens, lai veidotos pasta, pēc tam apgrieziet drēbes un uzklājiet līdzekli biezā slānī uz visām netīrajām vietām, ļaujiet vielai iedarboties 20 minūtes. Pēc tam apģērbu izskalojiet un izmazgājiet veļas mašīnā. Ja dzeltenie traipi nav pazuduši, atkārtojiet procedūru vēlreiz.

Lasi vēl: Ja raža nav iepriecinoša. 6 galvenās kļūdas dārzā

Citronu sula. Dzeltenus traipus varat izņemt ar svaigi spiestas citrona sulas palīdzību, jo tai piemīt balinošas īpašības, tāpēc tā būs ideāli piemērota baltam audumam. Izspiediet pusi citrona sulas un uzklājiet to uz traipiem, pagaidiet 30 minūtes. Pēc tam piesārņojums jānotīra un jānoskalo ar aukstu ūdeni. Pēc procedūras sūtiet drēbes uz veļas mazgājamo mašīnu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Citronskābe. Sajauciet vienu tējkaroti līdzekļa ar ūdeni un apstrādājiet visus dzeltenos traipus. Atstājiet šķidrumu iedarboties 40-60 minūtes. Pēc tam notīriet traipus ar rokām un izmazgājiet kā parasti. Lai pastiprinātu iedarbību, drēbes var arī uz nakti iemērkt citronskābes šķīdumā. Pievienojiet divas ēdamkarotes citronskābes 5 litriem ūdens, iemērciet drēbes šajā šķīdumā uz nakti, un no rīta tās būs pilnīgi baltas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment