Kur jūs nevarat stādīt rozes: šo kļūdu pieļauj pat daži pieredzējuši dārzkopji

Rozes var kļūt par puķu dārza galveno rotājumu. Taču, lai tā notiktu, ir jāizvēlas pareizā stādīšanas vieta, un pēc tam – pareizi jārūpējas par augu.

Ja laistīšanas un mēslošanas nozīmi zina teju visi dārzkopji, tad ar puķu dobei piemērotas vietas izvēli var rasties problēmas.

Rozes ir viena no skaistākajām un visplašāk pazīstamajām ziedu sugām pasaulē. Tās ir īpaši iecienītas ne tikai sava izsmalcinātā izskata dēļ, bet arī izteiksmīgā aromāta dēļ. Rozes var būt dažādos krāsu toņos, sākot no klasiskās sarkanās līdz maigi rozā, baltajai, dzeltenajai, oranžajai un pat zilganām un violetām nokrāsām.

Šie ziedi simbolizē mīlestību, cieņu, draudzību un cēlumu. Sarkanas rozes tradicionāli tiek uzskatītas par mīlestības un kaisles simbolu, savukārt baltās rozes bieži saistītas ar tīrību.

Jaunākās laika ziņu prognozes tuvākajām 7 dienām – iedzīvotājiem jārēķinās, ka laika apstākļi strauji mainīsies

Kļūdas

Kļūda, kas pieļauta šajā posmā, var novest pie tā, ka rozes neiepriecinās cilvēkus ar savu sulīgo un bagātīgo ziedēšanu.

Pieredzējusi dārzkopības eksperte un autore Belinda Dikinsa atklāja, kas jāņem vērā, izvēloties piemērotu vietu rozes stādīšanai, lai vēlāk nenāktos vilties rezultātā.

Kur nedrīkst stādīt rozes

Diemžēl pat daudzi pieredzējuši dārzkopji aizmirst par…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment