Gurķu salāti ziemai ar sinepēm: pašas garšīgākās receptes, kas liks nolaizīt pirkstiņus

Ir pienācis laiks domāt par gatavošanos ziemai. Iespējams, vislielākais pieprasījums ziemā ir pēc gurķiem un salātiem no tiem. Tāpēc vasarā un rudenī ir jārūpējas, lai ziemā būtu ar ko sevi iepriecināt. Šodien aplūkosim tikai dažas interesantas salātu receptes no gurķiem ar sinepēm.

Sinepes lieliski sader ar dārzeņu izstrādājumiem. Tās piešķirs gurķiem elastību, garšu un neatkārtojamu pikantumu. Var izmantot gan sausās, gan graudu sinepes. Galvenais, ka tas iznāk ļoti garšīgi! Noteikti izmēģiniet!

 

Gurķu salāti ziemai ar sausajām sinepēm, sīpoliem un augu eļļu

Vēl viena vienkārša recepte ļoti garšīgiem gurķu salātiem ziemai. Tie būs patīkami kraukšķīgi. Turklāt var lietot jebkādus dārzeņus, tostarp pat pārgatavojušos.

Ja, piemēram, ja nezināt, kur likt pāraugušos gurķus, šeit tiem atradīs pielietojumu.

Sastāvdaļas:

2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu.

4 kg svaigu gurķu

3 ēdamkarotes smalki sagrieztu ķiploku

1 glāze etiķa (9%)

3 ēdamkarotes rupjās sāls

1 ēdamkarote sinepju pulvera

1 glāze eļļas

1 glāze granulēta cukura

Kā rudenī apgriezt upenes, lai nākamajā gadā tās nestu ļoti bagātīgu ogu ražu

Pagatavošana:

1. Gurķus ļoti labi nomazgā, lai tajos nebūtu piemaisījumu. Ja tos tikko noņēmāt no dobes, labāk tos mērcēt apmēram 5 minūtes un pēc tam nomazgāt.

2. Nogrieziet galus abās pusēs. Gurķus var sagriezt jebkādā veidā, kas jums patīk. Piemēram, mazos gurķus var sagriezt gredzenos vai 4 gabaliņos. Lielākus var ērti sagriezt pusgredzenos vai ceturtdaļās.

3. Ievietojiet tos ietilpīgā traukā. Tam nevajadzētu būt metālam. Ja izmantojat emaljētu trauku, tā iekšpusē nedrīkst būt šķembu un plaisu.

4. Pievienojiet smalki sagrieztus vai saspiestus ķiplokus. Pievienojiet visas pārējās sarakstā minētās sastāvdaļas. Ļoti rūpīgi samaisiet visu, vismaz 2 minūtes.

5. Atstājiet gurķus šādā veidā apmēram uz trim stundām. Tie atbrīvosies no šķidruma un marinēsies tajā. Etiķis, eļļa un pārējās sastāvdaļas palīdzēs to izdarīt.

6. Šo trīs stundu laikā masa ir divreiz vai trīs reizes jāsamaisa. Tādējādi katrs gabaliņš vienmērīgi piesūksies ar marinādi.

7. Burkas ļoti rūpīgi jāizmazgā. Pēc tam tās apstrādā ar tvaiku vai karsē cepeškrāsnī. Tas nodrošinās ilgstošu produkta uzglabāšanu. Vāki jāvāra atsevišķi vai jāapstrādā kopā ar burkām.

8. Vispirms gurķus cieši izklājiet burkā gandrīz līdz augšai. Tad vienādi pārlej marinādi, lai tā vienmērīgi pārklātu dārzeņus.

9. Katla dibenu pārklāj ar dvieli. Izkārtojiet burkas ar salātiem un aizvākojiet tās ar vākiem. Tikai nekādā gadījumā nav nepieciešams tos cieši aizvērt.

10. Piepildiet katlu ar aukstu ūdeni, lai tas apklātu apmēram 2/3 no burkas. Ieslēdziet uguni. Kad ūdens uzvārīsies, samaziniet jaudu un vāriet 15 minūtes.

11. Tikai tagad burkas var izņemt no katla un hermētiski noslēgt. Pēc tam uzliek vākus un pārklāj ar segu. Šādā stāvoklī tiem jāatdziest. Tas aizņem apmēram divdesmit četras stundas. Pēc tam glabā vēsā vietā.

Gurķi ziemai sinepju mērcē ar eļļu

Ļoti vienkāršs veids, kā pagatavot gurķus ziemai ar sinepēm. Nav jāmeklē īpašas sastāvdaļas. Galu galā tās visas ir vienkāršas un pieejamas, īpaši vasarā un rudenī. Neskatoties uz minimālo produktu daudzumu, pagatavotais rezultāts iznāk ļoti garšīga.

Sastāvdaļas:

4 kilogrami nogatavojušos gurķu

1 glāze eļļas

1 liela ķiploku galva

4 ēdamkarotes sinepju pulvera

1 glāze granulēta cukura

4 ēdamkarotes rupjas kristāliskās sāls

Aromātiskie garšaugi (ķiršu un jāņogu lapas, dilles un dilles zariņi, dažas mārrutku lapas, ķiploku dzinumi u. c.).

1 glāze etiķa (9%)

Pagatavošana:

1. Ēdiena pagatavošanai mums būs nepieciešams arī ietilpīgs emaljēts trauks – katls vai bļoda. Visi sagatavotie aromātiskie zaļumi jānomazgā, jānosusina no mitruma. Zaļumus ieklāj katla dibenā, nelielu daļu atliek nost.

2 Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs tieši uz zaļumiem. Nomazgājiet gurķus, nosusiniet tos un noņemiet galus. Vispirms pusi no tiem, t. i., 2 kg, sagriež 4-6 gabaliņos gareniski atkarībā no to sākotnējā lieluma. Tos, kas ir pārāk gari, var sagriezt šķērsām. Arī visas pārējās sastāvdaļas no saraksta sadala 2 daļās. Tās pārkaisa un uzber virs gurķiem. Tagad atkārtojiet to pašu procedūru ar otro produktu daļu. Tas ir nepieciešams, lai saturu varētu ātrāk un ērtāk samaisīt.

3. Tagad viss ir cītīgi jāsamaisa. Kad tas izdarīts, sastāvdaļas apvienojiet vienā katlā. Uzlieciet virsū plakanu šķīvi ar apakšējo daļu uz augšu. Tās diametram jābūt mazākam par katla diametru, lai tas gulētu uz gurķiem. Virsū uzliek smagumu, piemēram, pilnu burku ar ūdeni.

Lasi vēl: Neveiksmju sezona: 5 zvaigžņu zīmes, kuru pārstāvjus rudenī vajās problēmas. Cerams, ka neesi viņu vidū!

4. Šādā veidā gurķus atstājiet uz 2 dienām. Šajā laikā vēlams tos 2-4 reizes samaisīt, noņemot un no jauna uzliekot līkumu. Sagatavojiet burkas un cieši piepildiet tās ar gurķiem. Tad vienmērīgi pārlej ar sulu un pārklāj ar atlikušajiem zaļumiem.

5. Plašas Katla dibenu pārklājiet ar dvieli. Šeit novietojiet burkas. Ja tās visas uzreiz neiekļaujas, uzvāriet pa vienai. Galvenais, lai tās netiktu nolaistas verdošajā ūdenī. Piepildiet ar vēsu ūdeni apmēram līdz 2/3 no burkas tilpuma. Ieslēdziet karstumu un pēc vārīšanas vāriet uz lēnas jaudas 15 minūtes. Tajā pašā laikā tās brīvi jānosedz ar vākiem, lai sālījums neizvārītos.

6. Cieši aizskrūvējiet vāciņus un apgrieziet. Ietiniet segās uz 24 stundām. Pēc tam var pārvietot uz pagrabu vai ledusskapi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment