Sen aizmirsti senču aizliegumi uz 28. augustu: ko nedarīt, lai neiekļūtu un neievilktu ģimeni nepatikšanās

Kopš seniem laikiem kristieši ir godinājuši pravieti Mihu 28. augustā populārajā kalendārā, tā ir Mihas diena. No mūsu senču viedokļa šis datums ir lieliski piemērots vēja vērošanai.

Tas bija viņš, kurš senos laikos stāstīja cilvēkiem, ko tuvākajā laikā sagaidīt no laikapstākļiem. Miha diena bija pazīstama arī ar vairākiem stingriem aizliegumiem, kuru pārkāpšana varēja izraisīt veselības, mīlestības un labklājības zaudēšanu.

Tautas zīmes 28. augustam: ko nedarīt

Kopš 28. augusta iekrīt Aizmigšanas gavēņa laikā, ticīgie turpina ierobežot sevi ātrās ēdināšanas paradumos. Uz viņu galdiem joprojām nevajadzētu būt pienam, gaļai vai olām. Savādi, bet pat gavēņa ēdieni ir jāgatavo Mihas dienā, sekojot līdzi zīmēm.

Piemēram, cepšana var ienest mājā finansiālas nepatikšanas. Mūsu senči teica, ka pīrāgu dēļ varot zaudēt ienākumus.

Ja nevēlaties iegūt ienaidniekus, sazinieties ar citiem pēc iespējas mierīgāk. Iespējams, ka šajā dienā tev būs kāda veida konfliktsituācija ar radinieku vai draugu. Savaldieties un neļaujieties provokācijām, un turpmāk jūs ļoti nožēlosit savu degsmi. Pēc strīda būs diezgan grūti atgriezt cilvēka labo gribu.

28. augustā nevajadzētu braukt ar auto, īpaši, ja jādodas tālu no mājām. Pa ceļam var gadīties visādas nepatikšanas – no kavēšanās un naudas zaudēšanas līdz tikšanās ar nelaimi.

Lai nesaīsinātu savu dzīvi, negrieziet nagus un matus. Citreiz varat apmeklēt skaistumkopšanas salonu vai veikt šīs procedūras patstāvīgi.

Ja uz ielas atrodat ko vērtīgu, vienkārši paejiet garām. Jūs varat pamanīt maku vai zelta rotaslietas, taču ziniet, ka šīs lietas bija redzamas visiem kāda iemesla dēļ.

Senatnē tika uzskatīts, ka ar naudas vai juvelierizstrādājumu palīdzību daži cilvēki atbrīvojās no savām problēmām un nepatikšanām. Tas, kurš pacels atradumu no zemes, nesīs postījumus savai mājai.

Kā viegli iemācīt bērnam reizināšanu un skaitīšanu. Šis paņēmiens izrādījās efektīvs manam bērnam!

Mihas dienā meitenēm un sievietēm kategoriski nav ieteicams parādīties sabiedrībā vecās, saburzītās vai netīrās drēbēs. Pārkāpjot šo noteikumu, daiļā dzimuma pārstāves nolems sevi vientulībai.

Bet ko darīt un kā piesaistīt šīs dienas veiksmi un bagātību sev? Lasīsim tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Leave a Comment