Es cepu kartupeļu omletes un nekad neesmu redzējis tik sulīgas omletes: tās nekad nesakrītas un nezaudē sulīgumu

Šī recepte man palīdz jau daudzus gadus, bet pati omlete burtiski kūst mutē. Omlete, kas nekad “nesakrītas”, bet vienmēr paliek gaisīga, viegla un bieza.

Kartupeļu un olu brīnums: maiga, gaisīga olu masa, caurspīdīgi maigas, mutē kūstošas kartupeļu šķēlītes, un tas viss zem apetīti rosinošas, nedaudz kraukšķīgas garozas.

Godīgi sakot, tā ir gandrīz kā tortilja, spāņu ēdiens. Var būt atšķirības – lai gan tortiljas recepšu ir tikpat daudz, cik omlešu. Es nestrīdēšos par ēdiena autentiskumu – es tikai teikšu, ka tas ir garšīgi un vienkārši: to ir vērts pagatavot.

 

Kartupeļu omlete: recepte + sastāvdaļas

Kartupeļu omleti esmu cepusi daudzas reizes – un katru reizi tā izdodas citādāka. Dažāda augstuma, dažāda blīvuma – bet vienmēr garšīga.

Lai gan tiem, kas to cep bieži, tā nemainīgi ir vienāda – un nemainīgi skaista. Bet pirmā omlete vienmēr ir laba – tā nav pirmā pankūka, kas neizdodas.

1) Kartupeļi. Vispirms sagatavosim kartupeļus. Mēs nepievienosim omletei jēlus kartupeļus. Var (un vajag) pievienot sīpolus: tas padarīs garšu pikantāku. Ja vēlas maigāku omleti – tad bez sīpoliem.

Šī metode jūs nedaudz pārsteigs – taču ir vērts eksperimentēt. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs – visā bumbuļa platumā. Ļoti, ļoti plānas – kā čipsiem.

Ielieciet bļodā, pievienojiet sāli, piparus un samaisiet. Starp citu, vispirms nosusiniet kartupeļus ar salveti.

Ja izmantojam sīpolus, sagriež tos izlases veidā, ne pārāk smalki.

 

 

 

Vien līdz 31.oktobrim ir iespēja saņemt šo produktu pilnīgi bezmaksas, ja dzīvo šajā Latvijas pilsētā! Noskaidrosim sīkāk

Lasi vēl: Kādu apģērbu valkā tikai mūsu sievietes, bet ārzemēs tas jau sen ir aizmirsts (Foto)

2) Pannā uzkarsējam jebkuru augu eļļu. Iemet kartupeļus verdošajā eļļā un apcep tos uz vidējas uguns no abām pusēm.

Kartupeļus nevajadzētu eļļā izcept pilnībā. Tas ir, kartupeļiem nav jābūt pilnīgi mīkstiem, bet vidējas gatavības. Kartupeļiem noteikti nevajadzētu “sadalīties”.

 

 Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu galvenos soļus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment