Mājas aizsardzības līdzekļi, kas garantēti palīdz likvidēt pelējumu no sienām

Mēs visi zemapziņas līmenī saprotam, ka pelējums uz sienām ir pretīgi. Tam noteikti nav vietas mājoklī. Diemžēl dažkārt pelējums uz sienām rodas pat vislabākajā mājoklī. Tad ar to ir jātiek galā pēc iespējas ātrāk.

Labi, ka šīs problēmas novēršanai nav nepieciešams specializēts aprīkojums vai īpašas prasmes. Ar to var tikt galā ikviens no mums. Galvenais ir piesardzība un vēlme.

Problēmas būtība

Patiesībā pelējums ir pelējuma sēnīšu sporu izpausme, kas nokļuvušas veiksmīgā barojošā vidē. Pelējuma klātbūtni mājoklī uzreiz izjūt cilvēki ar alerģijām. Lieta tāda, ka vairojoties pelējuma sēnītes izdala neticami daudz alergēnu un dabīgu kairinātāju.

Īstenība no pelējuma cieš ne tikai cilvēki ar alerģijām. Pelējuma izdalītie kairinātāji iedarbojas uz visu mājā dzīvojošo ādu, rīkli un plaušām. Iesnas un klepus, alerģiski izsitumi uz ādas un acu kairinājumi ir tikai neliela daļa no pelējuma izraisītajiem simptomiem!

Pelējuma likvidēšana

Vienkāršākā un drošākā recepte, kas garantēti iznīcina pelējumu kopā ar sporām, ietver furacilīna izmantošanu. Izšķīdiniet 3 tabletes furacilīna 5 litros ūdens un ar iegūto šķīdumu apstrādājiet sienas. Ja problēmas apjoms ir pārāk liels, palieliniet koncentrāciju – izšķīdiniet trīs tabletes litrā ūdens.

Neslikti darbojas arī vienkāršs galda etiķis. Ielej to izsmidzinātājā un dāsni apsmidziniet ar to sienas, tad pagaidiet stundu vai nedaudz ilgāk. Pēc tam apstrādātā vieta jānomazgā ar ūdeni. Protams, pēc šādas procedūras telpa būs pienācīgi jāizvēdina. Tomēr, tas ir mazākais, ko jūs varat darīt, lai likvidētu pelējumu.

 

Visbeidzot, ja problēma ir aizgājusi pārāk tālu, jums būs jāizmanto “Belizna”. Atšķaidiet to ūdenī proporcijā viens pret desmit. Uzklājiet šķīdumu uz bojātās virsmas, pagaidiet stundu un pēc tam nomazgājiet visu ar ūdeni. Atcerieties, ka ar “Belizna” jāstrādā tikai cimdos, lai sev nenodarītu kaitējumu.

Profilaktiskie pasākumi

Eksperti uzsver: lai mājoklī nerastos pelējums, ir jādara viss iespējamais, lai kontrolētu mitruma līmeni mājoklī. Visām mitrajām virsmām vai priekšmetiem jānožūst ne ilgāk kā 48 stundas. Pretējā gadījumā mājoklī drīz vien parādīsies pelējums, ar kuru būs jācīnās, izmantojot visas iepriekš minētās metodes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment