Pamatīgs karstums dienā un aukstums naktī: sinoptiķi ir pastāstījuši par laikapstākļiem nākamnedēļ

Temperatūra Austrumeiropā dienas laikā gāzīs rekordus, bet naktīs kļūs auksti. Ārzemju laikapstākļu centra eksperti pastāstīja par laikapstākļiem nākamnedēļ.

Saskaņā ar ekspertu prognozēm austrumeiropiešus gaida vesela virkne neparastu temperatūru: karstums dienā un aukstums naktīs.

Tātad nedēļas karstākā diena būs otrdiena, 3.septembrī. Austrumeiropā dienā gaiss sasils līdz 29-31 grādam virs nulles, kas ir 8-9 virs klimatiskās normas. Cilvēkiem, kas slikti panes augstu temperatūru, būs ļoti grūti.

Tomēr līdz trešdienai reģionā ieradīsies spēcīgs anticiklons. Pamatīgais karstums beigsies, un to nomainīs lietus un ļoti aukstas naktis. Taču ir svarīgi saprast: dienā joprojām būs silts.

Par dažiem grādiem vairāk nekā klimatiskā norma. Tādējādi dienas gaisa temperatūra Austrumeiropā pazemināsies līdz 26-28 grādiem, bet kaimiņu reģionos – līdz 24-27 grādiem. Ceturtdien būs par pāris grādiem vēsāks. Bet galvenais: Austrumeiropā sāksies rudens naktis.

Zemāk lasot aplūkosim ko varēsim sagaidīt Latvijā 2.septembrī! 

“Naktis kļūs aukstas – termometra stabiņi noslīdēs līdz 7-14 grādiem, vietām līdz 5,” norādīja “Phobos” vadošais eksperts Mihails Leus.

Viņš arī piebilda, ka piektdien, 6. septembrī, laika apstākļi būtiski nemainīsies. Temperatūras režīms paliks nemainīgs. Savukārt sestdien, 7. septembrī būs nedaudz siltāks.

Tātad, neraugoties uz to, ka septembra pirmajā nedēļā atgriežas stiprs karstums, rudens tuvošanās joprojām ir jūtama gaisā. Lai gan dienas temperatūra gandrīz sasniedz jūlija maksimālo temperatūru, naktī reģionā jau “ienāk” novembris.

Ir kļūda iet ārā tumsā bez siltām drēbēm, un austrumeiropiešiem ir pienācis laiks no tālajiem atvilktnēm izvilkt rudens lietas. Lai gan sinoptiķi sola siltu septembra sākumu, visticamāk, jau pēc pāris nedēļām Austrumeiropas iedzīvotājus sagaida pirmās salnas.

Lai gan, ņemot vērā to, cik traka un karsta bija vasara, daudzi noteikti ar nepacietību gaida mērenu laikapstākļu iestāšanos.

Lasi vēl: Astrologi paziņo: zemei tuvojas “gadsimta” komēta, kas pēdējo reizi tika redzēta pirms desmitiem tūkstošu gadu. Šis notikums ir gaidāms jau rudenī

Tomēr Austrumeiropas iedzīvotājiem šogad nācās saskarties ar veselu virkni nelabvēlīgu anomāliju: stiprs karstums, tropu lietusgāzes – ne tas, kas Austrumeiropas laikapstākļiem ir raksturīgs. Un turpmāk var kļūt tikai sliktāk.

Īpaši, ja piepildīsies zinātnieku prognozes un globālo sasilšanu neizdosies apturēt. Ne tikai tas, ka Austrumeiropa pārvērtīsies par dienvidu reģionu, bet arī laikapstākļu anomāliju skaits palielināsies vairākas reizes.

Latvijas meteorologi ir pastāstījuši kādi laikapstākļi gaidāmi ir 2.septembrī Latvijas Zinību dienā – lūkosim tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment