Gardas, saldskābās tomātu pusītes ziemai, es vienmēr pagatavoju daudz un līdz pavasarim man to nepietiek

Tomātu pusītes ziemai ir ļoti garšīgas, saldskābas. Sālījums tiek izdzerts ātrāk, nekā tomāti. Recepte saldskābu un skābu ēdienu cienītājiem.

Tomātu sālījums apvieno vairākas garšas – sāļumu, skābumu, saldumu. Šis garšu līdzsvars padara sālījumu pievilcīgu, jo tas stimulē dažādas garšas kārpiņas.

Tomāti tiek sālīti, izmantojot dabisko fermentāciju, pienskābes baktērijas sāk sadalīt cukurus tomātos, radot pienskābi. Tas piešķir sālījumam patīkamu skābumu un unikālu garšu. Daudziem cilvēkiem tomātu sālījuma garša ir saistīta ar atmiņām par mājās gatavotu ēdienu vai tradicionālām receptēm, kas rada papildus emocionālu spēku.

Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās!

Tomāti šai receptei ir piemēroti jebkura veida, galvenais, lai tie nebūtu pārgatavojušies.

Es tos vienmēr sadalu pa 2-4 gabaliņiem, tāpēc, manuprāt, tie daudz labāk iekļaujas burkā.

Arī burkā ar tomātiem es pievienoju sīpolus, to daudzumu pēc saviem ieskatiem. Sīpoli iznāk ne mazāk garšīgi, kraukšķīgi.

Burkas apakšā smalki sagrieziet ķiplokus, pievienojiet piparu graudiņus, es neko citu no garšvielām nepievienoju, varat pievienot, ko vēlaties.

Ievietojiet uz pusēm vai ceturtdaļās sagrieztus tomātus, piepildiet burku līdz pusei.

Pievienojiet sīpolus, sagrieztus riņķos vai kā vēlaties.

Pievienojiet burkai sāli, 1 deserta daļēju karoti (man ir 10 g), šajā receptē es pievienoju burkai sāli un cukuru, recepte ir dota uz vienu litru (! uz 1 litru burkas, nevis uz litru ūdens).

Lasi vēl: Eži uz dārzeņu spilvena (viegli pagatavojami, garšīgi un skaisti)

Es pievienoju cukuru, 3 vienlīdz nepilnas karotes (apmēram 30 g).

Tālāk seko būtiskākie soļi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment