Cik žēl, ka vasara ir beigusies! Bet raža vēl ir klāt un var paspēt baudīt gardus ēdienus no tomātiem, cukini, ķirbjiem u.c.
Šodien es jums parādīšu, kā es uzreiz marinēju tomātus tieši šķīvī.
Marinēti tomāti saglabājas svaigi un garšīgi ilgu laiku, pat vairākus mēnešus. Tas ir lielisks veids, kā izvairīties no tomātu bojāšanās un izšķērdēšanas, īpaši, ja raža ir bagātīga.
Ņemu glāzi griķu, kāpostu un gatavoju ātras vakariņas: šo varētu ēst arī katru dienu
Marinēšana piešķir tomātiem unikālu, pikantu garšu, kas atšķiras no svaigo tomātu garšas. Ar dažādām marinādēm, piemēram, pievienojot ķiplokus, sīpolus, dillītes, piparus un citas garšvielas, var izveidot īpašas un interesantas garšu kombinācijas.
Plus, šādus tomātus var izmantot kā uzkodu, pievienot salātiem, sviestmaizēm, galvenajiem ēdieniem vai pasniegt kā piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem. Tie ir lielisks veids, kā papildināt dažādus ēdienus ar jaunu garšu un tekstūru.
Galvenais, ka šī recepte prasa tikai 10 minūtēs! Šie ir salāti, uzkoda un ātri pagatavojami un var ēst vairākas dienas pēc kārtas. Ļoti garšīgi!
Kā pagatavot
Nomazgājiet tomātus, noslaukiet tos un sagrieziet šķēlēs. Vēlams, lai šie apļi būtu aptuveni vienāda biezuma:
Smalki sagrieziet zaļumus (var izmantot dilles, pētersīļus, cilantro utt.)
Sagrieztos tomātus skaisti ievietojam šķīvī – uzreiz tajā, kurā tos pasniegsiet uz galda:
Citā šķīvī (mazā) pagatavo marinādi.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Sešus mēnešus dzīvoju ar vīrieti, kurš pelnīja 700 euro, bet aizgāju no viņa tikai divu iemeslu dēļ
- Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara
- Vācu sievietes nav kautrīgas, kamēr latvietes sarkst šo darot: ”Pat vienatnē latvietes to nedarītu”
- Kā gan es agrāk tā netaisīju makaronus: maz izdevumu, bet lieliska garša
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc








