Cik žēl, ka vasara ir beigusies! Bet raža vēl ir klāt un var paspēt baudīt gardus ēdienus no tomātiem, cukini, ķirbjiem u.c.
Šodien es jums parādīšu, kā es uzreiz marinēju tomātus tieši šķīvī.
Marinēti tomāti saglabājas svaigi un garšīgi ilgu laiku, pat vairākus mēnešus. Tas ir lielisks veids, kā izvairīties no tomātu bojāšanās un izšķērdēšanas, īpaši, ja raža ir bagātīga.
Ņemu glāzi griķu, kāpostu un gatavoju ātras vakariņas: šo varētu ēst arī katru dienu
Marinēšana piešķir tomātiem unikālu, pikantu garšu, kas atšķiras no svaigo tomātu garšas. Ar dažādām marinādēm, piemēram, pievienojot ķiplokus, sīpolus, dillītes, piparus un citas garšvielas, var izveidot īpašas un interesantas garšu kombinācijas.
Plus, šādus tomātus var izmantot kā uzkodu, pievienot salātiem, sviestmaizēm, galvenajiem ēdieniem vai pasniegt kā piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem. Tie ir lielisks veids, kā papildināt dažādus ēdienus ar jaunu garšu un tekstūru.
Galvenais, ka šī recepte prasa tikai 10 minūtēs! Šie ir salāti, uzkoda un ātri pagatavojami un var ēst vairākas dienas pēc kārtas. Ļoti garšīgi!
Kā pagatavot
Nomazgājiet tomātus, noslaukiet tos un sagrieziet šķēlēs. Vēlams, lai šie apļi būtu aptuveni vienāda biezuma:
Smalki sagrieziet zaļumus (var izmantot dilles, pētersīļus, cilantro utt.)
Sagrieztos tomātus skaisti ievietojam šķīvī – uzreiz tajā, kurā tos pasniegsiet uz galda:
Citā šķīvī (mazā) pagatavo marinādi.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Pasaules sīkākie dārgakmeņi: iepazīsti 5 suņu šķirnes, kas sver mazāk par kaķi
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- 13. decembris – datums, kas brīdina par iespējamām nelaimēm: ko šajā dienā nedarīt, lai tās nepiesauktu
- Mans vīrs aizmirsa telefonu un aizgāja – viens zvans no “kolēģa” izdzēsa 20 gadus manā dzīvē










