No 100 salātu veidiem ziemai, atradu 1 visgardāko: “maigums” – gardākais dārzeņu salātiņš, jebkura vīrieša sapnis

Ziemas salāti “Maigums” – priecē ar savu unikālo garšu, vienkāršu un ātru pagatavošanu un ilgu uzglabāšanu.

Konservēšana paildzina dārzeņu derīguma termiņu, padarot tos pieejamus ilgāk. Tas ir īpaši noderīgi, ja ir laba raža vai ja vēlaties izbaudīt sezonālus dārzeņus arī ārpus sezonas.

Pareizi konservēti dārzeņi saglabā lielu daļu no savām uzturvielām, tādējādi nodrošinot veselīgu pārtiku pat pēc vairākiem mēnešiem. Dažas metodes, piemēram, konservēšana ar tvaiku, palīdz saglabāt vitamīnus un minerālvielas.

 

 

Īpaša recepte

Šo konservēto dārzeņu salātu variantu iecienījuši visas mājsaimnieces. Dārzeņu salāti no tomātiem, gurķiem un paprikas, vienkārši lieliski piemēroti ziemai.

Šo salātu recepti uzzināju pirms trim gadiem. Un vienu reizi pagatavoju to, tagad es tos gatavoju katru gadu. Man patīk tā garša un pagatavošanas vienkāršība. Tas labi sader, piemēram, ar kartupeļu biezeni.

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās 

 

Pagatavošana:

Tātad konservēšanai izmanto tikai tādus dārzeņus, kuriem nav redzamu defektu. Tos visus rūpīgi nomazgā zem ūdens un noslauka. No paprikas izņem sēklas.

Lasi vēl: Zelta eņģelis parāda ceļu uz laimi septembrī: nauda un prieks būs milzīgs – 2 zvaigžņu zīmes var gatavoties

Burkas sterilizē tvaikā vai cepeškrāsnī. Tāda pati procedūra tiek veikta arī metāla vāciņiem.

Pēc tam mēs pāriet pie sastāvdaļu griešanas. Tomātus sagriež lielās šķēlītēs, gurķus – strēmelītēs. Sīpolus sagriež pusgredzenos. Zaļumus smalki sagriež.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment