Eksperti nosauc 8 šķietami mīļas un jaukas suņu šķirnes, kas pavisam noteikti nav piemērotas ģimenēm ar maziem bērniem

Protams, jūsu suns var būt laimīgais izņēmums, taču katrai šķirnei ir savas īpašības, kas jāņem vērā, izvēloties mājdzīvnieku ģimenei.

Fakts ir tāds, ka mazi bērni (īpaši vecumā līdz 4 gadiem) no suņa viedokļa nav īsti cilvēki, bet gan kāds trokšņojošs, apkārt skraidošs, kliedzošs “objekts”. Suņi pret viņiem izturas kā pret sev līdzvērtīgu – tas ir “bara loceklis”, rotaļu biedrs, bet noteikti nerespektē viņus kā saimniekus.

Foto – Pixabay

Savukārt mazi bērni suni neuztver pārāk nopietni – viņi var uzvesties pārāk skaļi, traucēt suni, kad tas guļ vai pat uztvert to kā rotaļlietu – raustīt aiz astes vai ausīm. Saprotams, ka vecākiem šāda situācija nebūtu jāpieļauj, tomēr, ja jūsu ģimenē ir mazi bērni un jūs domājat par sava suņa iegādi, ir vērts ieskatīties šajā sarakstā.

Kinologi nosaukuši 8 šķietami mīļas un jaukas suņu šķirnes, kas diemžēl nav piemērotas dzīvei kopā ar maziem bērniem.

1. Korgijs

Foto – Pixabay

Pieredzējuši audzētāji nelabprāt dod korgiju kucēnus ģimenēm ar maziem bērniem, īpaši, ja saimniekiem nav pieredzes suņu audzināšanā. Korgijs ir aitusuns, kas nozīmē, ka tas ir ieprogrammēts dzenāt ganāmpulku un dzīvnieks mazu bērnu tieši tā arī var uztvert – labs veids, kā izklaidēties…

Korgijam nav nekādas atšķirības, vai tas ir bērns vai aita, kuru vajag “ganīt”. Suns var dzīties pakaļ jūsu bērnam, iekožoties viņa drēbēs, un, ja bērns nobīsies, kliegs vai bēgs prom, suns dzīsies pakaļ ar dubultu sparu, jo tas taču ir tik aizraujoši!

2. Akita

Foto – Pixabay

Šo skaisto šķirni ikviens pazīst no filmas “Hačiko”, taču šī šķirne nav gluži nekaitīga mājās. Akita ir sargsuns, tāpēc tam piemīt spēcīgs aizsardzības instinkts. Akita mīl savus ģimenes locekļus, bet ar bērna draugiem var uzvesties ļoti piesardzīgi.

Šķirne neuzticas svešiniekiem un īpaši necieš svešus bērnus. To nevajadzētu atstāt bērnu sabiedrībā vai uzticēt pastaigāties ar bērniem.

Šķirne slikti uztver asas kustības un skaļas skaņas. Dažkārt šīs šķirnes suņi ir agresīvi un var uzbrukt pat tuviem cilvēkiem bez īpaša brīdinājuma. Problēmas var rasties arī tad, ja ģimenē, kurā ir mazulis, jau ir pieaugusi Akita. Šīs šķirnes suni labāk iegādāties ģimenēm ar bērniem, kas sasnieguši vismaz skolas vecumu.

3. Čivava

Chihuahua

Neskatoties uz savu sīko izmēru, šie suņi ir ļoti nekaunīgi, greizsirdīgi un pieķeras tikai vienam saimniekam, uzskatot viņu par savējo. Ja sunītim kaut kas nepatīk, viņš var iekost. Viņu zobi ir mazi, bet asi.

Turklāt šī šķirne ir tik trausla un maiga, ka pat nekaitīgas rotaļas ar bērnu kucēna vecumā var sunim nodarīt pāri. Daudziem čivavām vispār nepatīk aktīvi bērni un šie suņi tā dēļ kļūst trauksmaini.

4. Čau – čau

Foto – Pixabay

Arī šīs šķirnes suņi nav laba izvēle ģimenēm ar maziem bērniem. Viņu lācītim līdzīgais izskats ir maldinošs, jo viņi pēc dabas ir atturīgi un mēdz ieturēt distanci. Tipiska bērnu uzvedība, piemēram, skraidīšana, pēkšņi mēģinājumi suni sagrābt, kā arī skaļi kliedzieni, var tikt uztverti kā izaicinājums un var izraisīt suņa nepatiku.

Lasi vēl: Grūti apmācāmi, ne pārāk draudzīgi un pat bīstami: speciālisti nosaukuši 10 suņu šķirnes, kas neder saimniekiem – iesācējiem

Tāpat kā jebkurš cits suns, arī Čau – Čau jau no pirmajām dienām ir jāsocializē un jāmāca pareizi komunicēt ar bērniem. Tomēr šīs šķirnes suņi sliktāk apgūst komandas, nekā vairums citu šķirņu. Pēc dabas šis suns ir introverts. Tas ir piemērotāks mierīgiem cilvēkiem, kas bieži atrodas ārpus mājas, jo šis dzīvnieks diezgan mierīgi panes saimnieku prombūtni.

Kādus vēl suņus nevajadzētu iegādāties, ja jūsu mājās ir mazi bērni, lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment