Ja kaķis jums kož: ko tas var liecināt un kā saprast dzīvnieku signālus

Mūsdienās mēs esam ieguvuši daudz zināšanu par mājdzīvnieku uzvedību, tomēr pilnībā dzīvnieku valodu vēl neesam atšifrējuši.

Mūsdienās zinātnieki ir ievērojami paplašinājuši mūsu izpratni par kaķu un suņu uzvedību, tomēr vēl joprojām ir daudz nezināmu aspektu. Pētījumi ir atklājuši daudzus iepriekš noslēpumainus vai mistiskus jautājumus, bet vēl joprojām nesaprotam, piemēram, kāpēc suns bieži noliec galvu vai kāpēc kaķi izdod neparastas skaņas.

Kāpēc kaķi kož?

Ja kaķis kož tev rokā vai agresīvi ķeras pie kājām, nevajadzētu viņu sodīt vai kliegt, jo šāda uzvedība ir dabiska un parasti saistīta ar viņa medību instinktiem. Kaķi bieži izmanto skrāpēšanu, lai izpaustu šos instinktus.

Bieži vien šī uzvedība rodas nepietiekamas izglītības dēļ vai arī tas var norādīt uz mājdzīvnieka fizisko vai psiholoģisko diskomfortu. Tāpēc ir būtiski vispirms identificēt šādas uzvedības iemeslus un pēc tam veikt nepieciešamos soļus, lai novērstu košanu un skrāpēšanu.

Kāpēc kaķi izdod dīvainas skaņas?

Ja tev ir kaķis, tu noteikti esi dzirdējis šīs neparastās skaņas! Parasti tas notiek šādi: kaķis sēž pie loga, ierauga aiz stikla putnu, vāveri vai kodes, un šis “laupījums” vai nu neievēro kaķi, vai izliekas, ka viņu nemana. Tad kaķis sāk izdot šīs skaņas. Saskaņā ar pirmo versiju…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment