“Dzintara” ievārījums: tas izrādās smaržīgs un skaists

Šo ievārījumu sauc arī par dzintara ievārījumu, jo ābolu šķēlītes kļūst caurspīdīgas un garšīgas.

“Dzintara” jeb ābolu ievārījumu gatavo no ābolu šķēlītēm ar garšvielām, kuras vāra sīrupā un pēc tam atdzesē, saglabājot formu. Vislabāk šādu ievārījumu pagatavot no stipriem zaļiem āboliem ar saldskābu garšu.

Sastāvdaļas ābolu ievārījumam

Āboli – 1 kg

Cukurs – 900 g

Citronu sula – 3 ēdamkarotes

Anīsa zvaigznītes – 2

Kanēļa nūjiņa – 1

Ābolu ievārījuma pagatavošana

Vispirms sagatavojiet ābolus ievārījumam. Izgriezt serdi, bet nenolobīt miziņu. Ābolus sagriež plānās šķēlītēs un liek katliņā.

Aplej ābolus ar citrona sulu. Ieber 450 g cukura un viegli sakrata pannu, lai cukurs vienmērīgi sadalītos. Nosedz ar dvieli un atstāj uz nakti.

No rīta redzēsiet, ka āboli ir izdalījuši sulu. Pannu novieto uz vidējas uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet atlikušo cukuru. Atkal uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Cukuram pilnībā jāizšķīst. Vāra 5 minūtes, noņemot putas. Noņemiet ābolus sīrupā no plīts un ļaujiet tiem pilnībā atdzist.

Kad āboli ir pilnībā atdzisuši, ābolus sīrupā atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, vāra 5 minūtes un atkal ļauj atdzist. Pievieno garšvielas un atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc trešās reizes, kad veikta uzkarsēšana, vāra ievārījumu uz lēnas uguns, līdz sīrups sabiezē un ābolu šķēles kļūst caurspīdīgas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Atdzesēto ābolu ievārījumu izlej sausās sterilizētās burkās un aizver ar vākiem.

Šāds “dzintara” ievārījums būs deserts pats pat sevi. Bet tas tikpat labi saderēs kopā ar saldējumu, putukrējumu vai svaigu maizi. Ikviens, kas to nogaršos, būs patiesā sajūsmā gan par izskatu, gan garšu!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment