Rekordi atkal būs! Toms Bricis nāk klajā ar sensacionāliem jaunumiem: laika apstākļi arī tuvākajās nedēļās nebeigs pārsteigt

Foto – ekrānuzņēmums

Meteorologs Toms Bricis “Rīta Panorāmā” atkal nācis klajā ar ziņām par gaidāmajiem laikapstākļiem šajā nedēļā un arī – jau nākamajā nedēļā.

Un, kā izrādās, atkal gaidāmi pamatīgi pārsteigumi!

 

Laika ziņu eksperts skaidro, ka tas, kas sagaidāms šogad septembrī pat vēsākajos brīžos, citus gadus būtu saucams par siltākajiem brīžiem. Un ziņa ir viena – vasarīgie laika apstākļi Latvijā turpināsies. Tomēr lielais anticiklons, kas visā Eiropā līdz šim bija sagādājis dažādus siltuma rekordus, beidzot zaudēs savu spēku.

Tā vietā nākšot Atlantijas cikloni, tomēr ļoti vāji, negribīgi un nekur tādu siltumi neatkāpsies. Šajā nedēļā gan karstums gaidāms mazāks, to varbūt pat nevar vairs īsti saukt par karstumu, bet būs vienkārši ļoti silts laiks.

Tikai viena diena septembrī – maģisks datums, kas var mainīt cilvēka likteni: tam ticēja kopš senseniem laikiem

Lietus, kas sen nav redzēts Latvijā, jau šīs nakts otrajā pusē sāks parādīties Kurzemē, bet rīt tas pēcpusdienā tas būs arī Zemgalē, Rīgā un Vidzemes rietumu daļā. Rītdien dienas laikā temperatūra vidēji tik un tā sasniegs no +20 līdz +25 grādiem, bet Kurzemē, kur visu dienu rīt līņās un būs apmācies, tā pakāpsies gan tikai līdz +19 grādiem.

Foto – Pixabay

Tomēr trešdien un ceturtdien pamazām lietus mākoņi sāks izklīst un ik pa laikam kaut kur nedaudz vēl gan uzlīs. Gaisa temperatūra pēcpusdienās sasniegs ap +24 grādiem, bet nedēļas nogale atkal nāks ar jauniem karstuma rekordiem!

Kad iestājas rudens aukstums: sinoptiķi atjaunojuši laika prognozi rudenim un jau tuvākajās dienās viss mainīsies

Viņš arī izsaka prognozi par to, kad beigsies metereoloģiskā vasara! Par to vairāk raksta otrajā daļā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment