Kā uzturēt virtuves izlietni tīru bez asām ķimikālijām: 3 vienkārši triki

Virtuves izlietne, iespējams, tiek izmantota pat biežāk nekā plīts un ledusskapis, kļūstot netīra no taukiem un ēdiena paliekām. Tomēr tās tīrību var uzturēt arī bez agresīvas ķīmijas.

Tīrīšana ar sodu un mazgāšanas līdzekli

Šo metodi vislabāk izmantot nerūsējošā tērauda virsmām, lai gan to var izmantot arī keramiskām un emaljētām virsmām.

Lai notīrītu keramikas, emaljētas vai nerūsējošā tērauda izlietni ar sodu. Izlietni izskalojiet ar ūdeni, tad izkaisiet sodu (apmēram 1/2 tases) uz mitras izlietnes virsmas. Samitriniet mīkstu sūkli ar siltu ūdeni un uzlejiet uz tā mazgāšanas līdzekli.

Notīriet izlietnes virsmu ar apļveida kustībām, sākot no augšas un sāniem un virzoties uz leju, pievienojot mazgāšanas līdzekli. Kad virsma ir tīra, noskalojiet izlietni un noslaukiet to ar mikrošķiedras drānu.

Tīrīšana ar citronu un sāli

Šī metode ir ieteicama porcelāna izlietnes tīrīšanai. Ir svarīgi ņemt vērā, ka nevajadzētu berzēt virsmu ar suku – tas var sabojāt materiālu.

Lai gan porcelāna izlietņu tīrīšanai var izmantot tādu pašu metodi kā balto izlietņu tīrīšanai, traipu noņemšanai, īpaši no rūsas, ieteicams izmantot citronu.

Lai to izdarītu, uz pusi citrona uzberiet sāli un maigi berzējiet traipus. Pēc tam izlietni noskalojiet ar siltu ziepjūdeni un noslaukiet ar mikrošķiedras drānu.

Lasi vēl: “Dzintara” ievārījums: tas izrādās smaržīgs un skaists

Tīrīšana ar etiķi

Vispārējai tīrīšanai palīdzēs maigs mazgāšanas līdzeklis, savukārt etiķis noņems nosēdumus. Vispirms piepildiet bļodu ar siltu ūdeni un pievienojiet mazgāšanas līdzekli, lai radītu putas.

Iemērciet šķīdumā sūkli vai mīkstu drānu un noslaukiet krāna un izlietnes rokturus, līdz tie ir tīri. Lai notīrītu grūti aizsniedzamas vietas, izmantojiet vecu zobu birsti. Pēc tam noskalojiet virsmu un noslaukiet sausu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Lai noņemtu kaļķakmens nogulsnes, uz problemātiskajām vietām uzklājiet ar balto etiķi samitrinātu drānu un atstājiet to uz vienu stundu. Vēlreiz noskalojiet visas virsmas, lai notīrītu ziepes, etiķi un netīrumus. Pēc tam rūpīgi noslaukiet visas virsmas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment