Kā noņemt šokolādes traipus no mēbelēm: eksperts sniedza vienkāršāko padomu

Mēs visi mīlam šokolādi, taču lielākā daļa no mums no pieredzes zina, ka tās traipu noņemšana no mēbelēm un apģērba var būt murgs.

Uzkopšanas eksperte un interjera dizainere Laura Čidija dalījās, kā pārvarēt šo problēmu.

Pēc viņas teiktā, šokolādes traipi jālikvidē, tiklīdz tos pamanāt, – ar karoti notīrot šokolādes pārpalikumus no mēbelēm. Tomēr viņa iesaka netīrīt traipus uz netīrām mēbelēm, jo tas var pasliktināt situāciju.

“Izvairieties no berzēšanas, jo netīrumi var iekļūt dziļāk polsterējuma šķiedrās,” saka eksperte.

Viņa iesaka izmantot tīrīšanas šķīdumu, kas pagatavots no tējkarotes trauku mazgājamā līdzekļa un glāzes ūdens.

“Izveidojiet tīrīšanas šķīdumu, sajaucot vienu ēdamkaroti trauku mazgājamā līdzekļa un divas tasītes ūdens. Kad šķīdums ir pagatavots, ar sūkli vai lupatiņu maigi noglāstiet netīro vietu, līdz tā nožūst, un atkārtojiet šo procesu, līdz esat apmierināts ar rezultātu,” iesaka Čidija.

Tātad, tīrīšanas procesā, iemērciet lupatiņu mazgāšanas šķīdumā, izspiediet lieko ūdeni un berzējiet traipu no malas uz centru.

“Atstājiet šķīdumu uz polsterējuma uz īsu brīdi. Pēc tam noslaukiet traipu ar sausu mikrošķiedras drānu un noņemiet ziepju pārpalikumu. Svarīgi ir ļaut līdzeklim pilnībā nožūt: tas ļaus labāk kontrolēt traipu,” saka eksperts.

Kad traipi ir izžuvuši, noskrāpējiet atlikušos netīrumus un notīriet ar putekļu sūcēju, lai atbrīvotos no visiem gružiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ja traips neizdodas iztīrīt ar trauku mazgājamo līdzekli un ūdeni, izmanto baltā etiķa šķīdumu (sajauc vienu daļu etiķa ar divām daļām ūdens) vai soda pastu (sajauc nedaudz sodas ar ūdeni, lai izveidotu pastu). Uzklāj šo šķīdumu uz traipa, atstāj uz dažām minūtēm, tad uzmanīgi noslauki ar mitru drānu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment