Šis ar zemenēm ir jāizdara tieši tagad – agrā rudenī, lai nākošgad jūs sagaidītu super garšīga un ļoti bagātīga ogu raža

Foto – Pixabay

Rudens ir laiks, kas zemeņu stādīšanai ir ļoti piemērots. Tāpat šajā laikā ir vispiemērotākais brīdis atjaunot savu ogu dobi, un nodrošināt sevi ar bagātīgu ogu ražu nākošajā gadā.

Šīs nianses ir apkopojuši pieredzējuši zemeņu audzētāji un tie ir zelta vērtē!

Kāpēc rudens ir optimālais stādīšanas periods?

Foto – Pixabay

Šobrīd ir labvēlīgi apstākļi sakņošanai. Mērena temperatūra un pietiekams gaisa mitrums veicina ātru augu iesakņošanos. Augiem ir laiks nostiprināties un tie daudz labāk pārcietīs ziemas salnas. Taču ir būtiski ņemt vērā dažus padomus!

3 svarīgākie padomi rudens stādīšanas

Foto – Pixabay

1. Priekšroku dodiet saulainām vietām ar vieglu, auglīgu augsni. Vispirms jums ir padziļināti jāiekopj augsne, jāpievieno organiskie un minerālmēslojumi.

Lasi vēl: Amuleti rudenim katrai Zvaigžņu zīmei: turiet to pie sevis un jums līdzās būs veiksme visu laiku

2. Zemeņu rozetes ierociet augsnē līdz serdes līmenim. Tieši tas ir optimālais dziļums! Daudzi šajā nosacījumā pieļauj kļūdas, iestādot pārāk dziļi vai gluži pretēji – pārāk sekli. Neviens no šiem variantiem nav labs, tāpēc sekojiet iepriekš ieteiktajam. Pēc tam rūpīgi izlīdziniet saknes un kārtīgi aplaistiet. Tomēr ne pārmērīgi!

3. Zemeņu dobi jūs varat ierīkot tādā vietā, kur iepriekš audzis kas cits. Taču jāatceras, ka ir daži augi, kas pavisam ar zemenēm “nedraudzējas” un gluži pretēji – to augsne ogām palīdz augt un veidosies bagātīga raža. Tātad, vislabākie zemeņu draugi ir pākšaugi, gurķi, burkāni, bietes un ķiploki. Savukārt vietās, kur pirms tam auga kartupeļi un tomāti, pavisam noteikti vajadzētu izvairīties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment