Dabas vērotājs Vilis Bukšs sniedz pirmās prognozes par to, kad Latvijā sagaidīsim pirmo sniegu

Dabas vērotājs Vilis Bukšs sniedz pirmās prognozes par to, kad Latvijā sagaidīsim pirmo sniegu un kāda varētu būt gaidāmā šī gada ziema. 

Dabas vērotājs Vilis Bukšs prognozējis laikapstākļus septembrim un oktobra pirmajai pusei. Savā blogā Bukšs norāda, ka septembra otrajā pusē, īpaši ap Rudenājiem (21. septembrī), sāks parādīties rudens pazīmes.

Šajā periodā būs vairāk dienu ar īslaicīgiem nokrišņiem un vēsākiem laikapstākļiem. Gaisa temperatūra būs no +13 līdz +18 grādiem. Pilnmēness naktīs termometra stabiņš dažviet varētu noslīdēt līdz nullei.

Pirms Miķeļiem (29. septembrī) gaidāmas vairāk mākoņainas dienas, bieži vien ar īslaicīgu lietu, un temperatūra būs no +15 līdz +20 grādiem.

Septembra beigās var kļūt vēsāks, kad dienā temperatūra nepaaugstināsies virs +15 līdz +18 grādiem. Iespējamas arī nakts salnas un nelieli nokrišņi.

Šādi laikapstākļi turpināsies oktobra pirmajā pusē, līdz Vecajam Miķelim (12. oktobrim). Pēc tam, oktobra otrajā pusē, var sagaidīt pirmos sniega graudus un sniegpārslas, stāsta dabas vērotājs.

5 “nabadzīgas” sievietes pazīmes, jeb kad viņa cenšas ietaupīt uz sava rēķina

Pirmais sniegs Latvijā parasti uzsnieg oktobrī. Mēneša beigās bieži vien izveidojas arī bieza sniega sega. Tālajā 2012.gada 25.-27. oktobrī Vidzemē novērota ļoti spēcīga snigšana, un saskaņā ar oficiālajiem mērījumiem Cēsīs sniega segas biezums sasniedza 35 centimetrus.

Savukārt 2003. gada 27. oktobra rītā Rīgā sniega dziļums bija pat 39 centimetri, kas uzsniga vienas diennakts laikā. Jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati liecina, ka šoruden un ziemā Latvijā vidējā gaisa temperatūra būs augstāka par normu.

Kāds solās būt rudens un ziemas pirmie mēneši, noskaidrosim.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment