Kā noņemt līmlentes un uzlīmju pēdas no dažādām virsmām: ekspertu padomi

Mūsdienās skočs, pašlīmējošās lentes, etiķetes un uzlīmes ir kļuvušas par ierastiem mājsaimniecības atribūtiem. Tās ir ērti lietojamas, bet bieži vien atstāj līmes pēdas uz virsmām, kuras nav viegli notīrīt.

Kā efektīvi noņemt līmlentes pēdas, ņemot vērā gan pašas līmes īpašības, gan virsmas veidu, lasiet tālāk.

Ja līmlentes pēdas vēl ir svaigas, visērtāk tās ir noņemt ar vienkāršiem mazgāšanas līdzekļiem. Kad esat noņēmis lentu, apstrādājiet virsmu ar mazgāšanas līdzekli, lai likvidētu līmes paliekas, pirms tās nožūst.

Metodes novecojušu līmlentas atlieku noņemšanai

Acetons vai nagu lakas noņēmējs. Tas ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem, lai izšķīdinātu izžuvušo līmi. Uzklājiet acetonu uz kokvilnas diska un viegli noslaukiet netīro vietu.

Attīrīts benzīns vai baltais spirts. Šie šķīdinātāji ir mazāk agresīvi nekā acetons, bet joprojām efektīvi noņem līmes paliekas. Pēc šādu līdzekļu lietošanas virsmu nomazgājiet ar ūdeni un mazgāšanas līdzekli.

Augu eļļas. Piemērotas gumijas un plastmasas virsmu tīrīšanai. Tomēr to efektivitāte nav tik augsta kā citiem šķīdinātājiem.

Etiķis vai citronskābes šķīdums. Šie skābie līdzekļi lēnāk noārda līmi, taču tie labi neitralizē līmes sastāvdaļas.

Stikla un plastmasas tīrīšana

Stikla tīrīšanai vispiemērotākie ir šķīdinātāji, piemēram, acetons, benzīns vai baltais spirts. Plastmasa var būt jutīga pret organiskajiem šķīdinātājiem, tāpēc ieteicams lietot spirtu vai specializētus drošus šķīdinātājus. Plastmasas logiem ir piemērots formila spirts, augu eļļa, etiķis vai citronskābes šķīdums.

Metāla tīrīšana

Metāla virsmas var tīrīt ar jebkuru šķīdinātāju, izņemot acetonu. Metālam vislabāk ir izmantot etiķi, citronskābi vai nagu lakas noņēmēju.

Koka un mēbeļu tīrīšana

Laminētas virsmas var tīrīt ar dzēšgumiju vai augu eļļu. Lakotām virsmām vislabāk izvairīties no organiskiem šķīdinātājiem un skābēm, kā arī abrazīviem materiāliem. Krāsotām koka virsmām var izmantot agresīvus šķīdinātājus, izņemot acetonu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Flīžu un citu virsmu tīrīšana

Flīzes var viegli notīrīt ar jebkuru līdzekli, ieskaitot mehāniskos tīrīšanas līdzekļus. Krāsotu sienu tīrīšanai labāk izmantot balto spirtu, benzīnu vai lakas noņēmēju.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment