Mūsu senči ticēja, ka 19.septembrī jāizvairās no šīm lietām, lai sev piesaistītu finanses

19. septembrī mūsu senči godināja pravieša Zaharija un viņa sievas Elizabetes piemiņu, kuru senči sauca par Izredzēto.  Senos laikos, šajā laikā, cilvēki baidījās saskarties ar ļaunajiem gariem, tāpēc viņi bija īpaši vērīgi pret aizliegumiem.

Šajā dienā tiek svinēta Zaharija un viņa sievas Elizabetes piemiņa. Izredzētā Elizabete, saskaņā ar leģendu, bija ļoti emocionāla un taisnīga savās izvēlēs. Viņa dzīvoja kopā ar savu vīru. Pāris sasniedza vecumu, taču viņiem nebija bērnu.

Kādu dienu eņģelis Gabriels parādījās Zaharijam un informēja viņu par viņa dēla Jāņa drīzu piedzimšanu. Priesteris neticēja šīm ziņām un par sodu palika bez runas; Spēja runāt viņam atgriezās tikai dēla dzimšanas dienā.

Saskaņā ar dzīvi Elizabete bija pirmā, kas paredzēja ļoti svarīgus notikumus. Tāpēc cilvēku vidū Jāņa vecāku piemiņas diena tika uzskatīta par piemērotu pareģošanai un zīlēšanai. Meitenes parasti stāstīja laimes par savu saderināto, cenšoties noskaidrot viņu likteni.

Bija arī ierasts, ka Zaharijs un Elizabete ar bērza slotām aizdzina ļauns garus.  Tika uzskatīts, ka tiem, kas dzimuši šajādienā ir īpašas spējas: pat paši nelabie pie viņiem negāja.

Tāpēc viņi mēģināja nolīgt šādu cilvēku par ganu, lai viņš pasargātu lopus no ļaunajiem gariem un no ļaunā vilka. Viņi arī ticēja, ka, ja kāds šajā dienā dzimušais gatavo sienu, govis ar īpašu prieku ēdīs šo sienu un pēc tam dos garšīgu pienu.

Arī šīs nakts sapnim ir milzu nozīme tavā dzīvē, bet par to lasīsim nedaudz zemāk. 

Šajā dienā viņi sprieda, kāda būs ziema. Paskatījās arī uz pīlādžiem: ja tam lapas jau nodzeltējušas, tas nozīmē, ka ziema pienāks agri un būs auksta; un, ja viņi ieraudzīja kokā daudz ogu, viņi gaidīja lietainu rudeni.

Lasi vēl: Šis ar zemenēm ir jāizdara tieši tagad – agrā rudenī, lai nākošgad jūs sagaidītu super garšīga un ļoti bagātīga ogu raža

Kad Elizabetei piedzima dēls, viņa, Svētā Gara iedvesmota, paziņoja, ka nosauks mazuli par Jāni, lai gan neviens viņu ģimenē iepriekš nebija dots šāds vārds. Viņi jautāja taisnīgajam Zaharijam, un viņš arī uzrakstīja uz plāksnes vārdu Jānis. Tūlīt viņam atgriezās runas dāvana.

Tomēr šī diena ir apvīta ne tikai ar leģendām. bet arī ar aizliegumiem, kuri jau tika rūpīgi ņemti vērā tajā laikā. Mūsu senči vienmēr pieturējās pie tiem, jo ticēja, ka tas ir nozīmīgi. 

Izskan pirmās prognozes par rudens salnām un to kad sagaidīsim meteoroloģiskā rudens iestāšanos

Šajā dienā jūs nevarat nosaukt sava darba cenu, jo tika uzskatīts, ka tad jūsu darbs netiks novērtēts un drīz vien nesaņemsiet finansiālu atbalsta labklājību no Augstajiem spēkiem.

Šajā dienā nevar atstāt novārtā nevienu bērnu. Uzskatīja, ka bērns šajā dienā ir īpaši svēta dāvana no debesīm un tā ir jāciena un jālolo, tad Augstākie spēki jūsu ģimenei vēlēs laimi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment