Cik ilgi dzīvo dažādas suņu šķirnes? Atklāju šķirnes, par kurām iepriekš nezināju

Mājdzīvnieki piepilda mūsu dzīvi ar mīlestību un prieku. Lai gan mums tie ir tikai daļa no ikdienas, mēs viņiem esam visa pasaule. Piemēram, suns nonāk pie saimnieka pavisam mazs, vēl neprotot ne riet, ne stabili stāvēt uz kājām.

Un visu savu dzīvi suns pavada blakus savam saimniekam. Tomēr jāatceras, ka dzīvnieki, tāpat kā jebkuras dzīvās būtnes, nav mūžīgi.

Tāpēc ir ierasts, ka saimnieki grib zināt, cik ilgi dzīvo dažādas suņu šķirnes. Arī dzīvnieku pasaulē ir šķirnes, kas izceļas ar ilgu mūžu.

Cik ilgi dzīvo dažādu šķirņu suņi:

Galvenie faktori

Dabā ir savas likumsakarības: piemēram, maza izmēra dzīvnieki un kukaiņi dzīvo īsāku mūžu. Žurka dzīvo tikai 2-3 gadus, bet Āfrikas zilonis var dzīvot ap 70 gadiem. Tomēr suņiem šī likumsakarība ne vienmēr darbojas – mazie suņi dažkārt dzīvo ilgāk nekā lielie.

Mūža ilgums, protams, tiek ietekmēts arī no iedzimtības faktora. Tāpat kā cilvēkiem, arī suņiem, kuru ģimenē ir bijuši ilgdzīvotāji, ir lielāka iespēja dzīvot ilgāku mūžu.

Suņu dzimums arī spēlē lomu mūža ilgumā. Suņu tēviņi parasti dzīvo 1-2 gadus mazāk nekā suņu meitenes.

Daudz kas ir atkarīgs arī no suņa saimnieka un izvēlētā dzīves veida. Aktīvi suņi, kuriem ir regulāras pastaigas, skriešana un vingrināšana, parasti dzīvo ilgāk. Lai mājdzīvnieks neaizietu pārāk agri, svarīgi ir savlaicīgi veikt viņa ārstēšanu un rūpēties par viņu.

Pārtika ir arī ļoti svarīgs faktors suņa veselībā. Pareizs uzturs var pagarināt suņa mūžu par pāris gadiem. Turklāt emocionālais stāvoklis ir būtisks—laimīgi suņi, kuri saņem mīlestību un uzmanību, dzīvo ilgāk.

Dodies uz nākamo lapu un uzzini, kuri suņi ir ilgdzīvotāji!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment