Kāpēc būtu jāpārtrauc tikties ar bijušajiem klasesbiedriem salidojumos un citur

Skolasbiedru salidojums daudziem ir nozīmīgs notikums, taču jāatzīst, ka daži to baidās apmeklēt, nevēloties redzēt savus bijušos klasesbiedrus un izvairoties no tā, ka viņi tiktu ieraudzīti. Kāpēc tā ir?

Skolas salidojums

Jaunība katram ir pagājusi atšķirīgi. Kāds ir bijis kompānijas dvēsele, kāds bijis pelēkais pelēns, kurš laiku pavadījis viens pats. Mums visiem bērnība ir dažādo emociju un atmiņu maisījums.

Labā ziņa ir tā, ka par mums rūpējās. Problēmu bija daudz mazāk, un mums nevajadzēja pieņemt nopietnus lēmumus vai uzņemties atbildību par sekām.

Kādai daļai cilvēku ir bijusi laime augt ar mīlošiem, saprotošiem un gādīgiem vecākiem, taču ne visi ir pieredzējuši tādu laimi.

Pārbaudījumi, ar kuriem bērns saskārās, varēja būt saistīti ar skolu vai nesaskaņām ar mammu un tēti. Neiespējamība brīvi rīkoties ar saviem resursiem radīja daudziem kaitinājumu. Kamēr daži atrada mierinājumu skolā un draugu lokā, citi centās pēc pēdējās stundas ātri aizbēgt.

Reizēm šķiet, ka tie, kuri dzīvo tā, kā vēlas, neskumst pēc bērnības. Viņi visu uztver mierīgi, pat ja agrākas dienas nebija labākās. Savukārt īpaši stipri pēc skolas ilgojas tie, kuriem pašlaik nav apmierinoša dzīve.

Man, piemēram, nepatīk skolas salidojumi un es uz tiem neeju. Bērnība man nebija tā vieglākā un visi šie ļaudis man par to atgādina. Tagad man patīk tas cilvēks, par kuru esmu kļuvusi.

Es daudz strādāju, lai uzlabotu savu pašapziņu, finansiālo stāvokli un ārējo izskatu. Man patīk būt neatkarīgai. Bet bērnībā man bija problēmas katrā no šiem aspektiem.

Mani nebiedē šausmu stāsti par to, ka mēs visi esam izmainījušies, vai to, ka kāds manī saskatīs bailīgu skuķēnu, Vēl vairāk, es pati viņu nevēlos atcerēties. Tagad esmu pavisam cits cilvēks. Apskatot skolas laiku fotogrāfijas, es neizjūtu ne pili maiguma vai bijības.

Bet es patiesi priecājos par tiem, kuru bērnība bija citāda. Daudzi no viņiem līdz pat šim laikam tiekas ar saviem klases biedriem. Atmiņas par skolas laiku viņos raisa tikai prieku un gaišas skumjas. Tas ir jauki.

Man tikai gribas atbalstīt to, kurš kaut ko tādu neizjūt. Ar tevi viss ir kārtībā! Pagātne, lai kāda tā arī nebūtu, ir jāatstāj pagātnē.

Pastāsti mums par saviem skolas gadiem. Vai tiecies ar kādu no saviem klases biedriem? Vai, iespējams, esi priecīgs, ka šis laiks jau sen ir pagājis?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment