Tomātu krēmzupiņa “Rudens skūpsts”. Ātri, vienkārši un tik gardi, ka viesi prasa papildporciju

Tomātu zupai ir daudz pagatavošanas iespēju, bet galvenā iezīme, kas piemīt jebkurai zupai no šiem daudzu iecienītajiem dārzeņiem, ir spilgtā, izteiktā tomātu garša.

Šodien piedāvājam tavai uzmanībai vieglu tomātu krēmzupiņu – to pagatavo, pievienojot nelielu daudzumu saldā krējuma, kas kopā tomātu skābeno garšu veido izcilu garšu buķeti, piešķirot ēdienam papildu uzturvērtību un maigumu.

Sastāvdaļas:

630 grami tomātu

200 grami kartupeļu

70 grami tomātu pastas

40 grami saldā krējuma (10-15%)
80 grami sīpolu

1 daiviņa ķiploku

1 ēdamkarote augu eļļas

½ tējkarote sāls

Naža gals maltu melno piparu

5 grami pētersīļu

600 mililitri ūdens

Pasniegšanai: pētersīļu saišķītis un nedaudz saldā krējuma

Lasi vēl: Rudens ekvinokcija diena 2024. gada 22. septembris: ko drīkst un ko nedrīkst darīt šajā dienā

Pagatavošanas gaita:

Sagatavojam nepieciešamās sastāvdaļas.

Kartupeļus nomizojam un sagriežam lielos gabalos. Liekam katlā, pārlejam ar karstu ūdeni, uzvārām un uz lēnas uguns turpinām vārīt 10-15 minūtes. Kartupeļiem jābūt pilnīgi mīkstiem.

Ievietojam tomātus verdošā ūdenī uz 30-60 sekundēm, pēc tam ieliekam tos ledainā ūdenī uz 30 sekundēm. Izņemam tomātus no ūdens un nolobām miziņu. Tomātu mīkstumu sagriežam mazos gabaliņos.

Katliņā ar biezu dibenu uzkarsējam augu eļļu. Sīpolus un ķiplokus nomizojam, smalki sagriežam un liekam katliņā. Maisot, apcepam 1-2 minūtes, kamēr sīpoli un ķiploki kļūst mīksti.

Pēc tam ieberam katliņā sasmalcinātus tomātus.

Maisot, sautējam 5-7 minūtes uz vidējas uguns.

Pielejam karstu ūdeni (vai kartupeļu novārījumu) un pievienojam tomātu pastu.

Zupai pieberam sāli un piparus, uzvārām uz lēnas uguns un turpinām vārīt 10 minūtes.

Pievienojam vārītos kartupeļus un saldo krējumu.

 

Zupu sakuļam ar blenderi, līdz iegūstam viendabīgu masu.

Smalki sagriežam pētersīļus.

Gatavo zupu pasniedzam karstu, katrai porcijai pievienojot nedaudz saldā krējuma un sasmalcinātus pētersīļus.

Vai tevi ieinteresēja šī brīnišķīgā recepte? Ja tā, ķeries pie gatavošanas, bet pirms tam atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment