Tomātu zupai ir daudz pagatavošanas iespēju, bet galvenā iezīme, kas piemīt jebkurai zupai no šiem daudzu iecienītajiem dārzeņiem, ir spilgtā, izteiktā tomātu garša.
Šodien piedāvājam tavai uzmanībai vieglu tomātu krēmzupiņu – to pagatavo, pievienojot nelielu daudzumu saldā krējuma, kas kopā tomātu skābeno garšu veido izcilu garšu buķeti, piešķirot ēdienam papildu uzturvērtību un maigumu.
Lasi vēl: Rudens ekvinokcija diena 2024. gada 22. septembris: ko drīkst un ko nedrīkst darīt šajā dienā
Tomātiem piemīt ideāls līdzsvars starp saldumu un skābumu, kas rada bagātīgu un atsvaidzinošu garšu. Krēmīgums piešķir zupai zīdainu tekstūru, kas padara to sātīgu un patīkamu.
Bieži zupā pievieno baziliku, ķiplokus, sīpolus vai timiānu, kas papildina tomātu dabisko garšu un padara zupu aromātiskāku.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Sagatavojam nepieciešamās sastāvdaļas.
Kartupeļus nomizojam un sagriežam lielos gabalos. Liekam katlā, pārlejam ar karstu ūdeni, uzvārām un uz lēnas uguns turpinām vārīt 10-15 minūtes. Kartupeļiem jābūt pilnīgi mīkstiem.
Ievietojam tomātus verdošā ūdenī uz 30-60 sekundēm, pēc tam ieliekam tos ledainā ūdenī uz 30 sekundēm. Izņemam tomātus no ūdens un nolobām miziņu. Tomātu mīkstumu sagriežam mazos gabaliņos.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Saeima apstiprina pretrunīgi vērtētās Darba likuma izmaiņas: zināms, kas mainīsies darba devējiem un darbiniekiem – kuri “iegūs” vairāk
- Kādu šķirņu suņi jums ir vispiemērotākie saskaņā ar Ķīniešu horoskopa zīmi
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- 5 modes padomi no skaistajām itālietēm: ikviena no mums to var atkārtot
- Saeima pieņem pabalstu grozījumus: lūk, kas mainās ģimenēm ar bērniem līdz 20 gadu vecumam
- Kritika par “Straumes” sudraba monētu tirdzniecību: Latvijas Banka saskaras ar nepieredzētu situāciju un neapmierinātību










